Biotin nedir ve ne işe yarar sorusu vitaminlerin önemini bir kere daha gündeme getiriyor. B7 vitamini olarak biotin suda çözünebilir nitelik taşır. Bir enzim bileşeni olarak temel görevi, vücuda alınmış durumdaki yağ, karbonhidrat ve şeker maddelerini parçalamasıdır.
Biotin Ne İşe Yarar?
Metabolizma faaliyetleri açısından ihtiyaç duyulan B7 vitamini veya biotin gereken yağ asitleri üretiminde önemli role sahiptir. Çok sayıda enzim yapısına girdiği için daha faydalı bir gıda kullanımı söz konusu olur.
Yağ asitlerindeki durum biotinin cilde faydaları anlamında da açıklayıcı olabilir. Çünkü cildin sağlıklı bir yapıda kalması, hasarlarını onarması açısından temel gereksinim demektir. Yağlar olmadan yeni ve sağlıklı hücre yapısının oluşması çok zordur.
- Makro besin metabolizmasına fayda eder.
- Cilt korunmasına katkı sağlar. Normal cilt fonksiyonunda da etkilidir. Kollajen ve besin takviyelerini destekleyen özelliği vardır.
- Saç yapısının korunmasında etkilidir.
- Mukoza bütünlüğünün devam etmesinde faydalıdır.
Yağların Cilt Açısından Önemi
Cildinizle alakalı değerlendirme yaparken kuru, yağlı, karma şeklinde bir çeşitlendirme olur. Yağlı ciltler genellikle daha geç kırışan yapıdaki ciltlerdir. Bunun nedeni yağ içerisinde cildi besleyen birtakım maddeler olmasıdır. Biotin kullanım avantajı bu açıdan doğal bir gençlik katkısı gibi düşünülebilir. Var olan iyi hücreleriniz daha da iyi hale gelerek cildinizin dış etkenlere karşı dayanıklılığını artırır.
Biotini hem yiyecekler hem de tablet şeklinde alabilirsiniz. Yoğunlaştırılmış etki olması bakımından tablet ürünleri tercih edebilirsiniz. Besinlerde de protein içeren birçok yiyecekte vardır. Çilek, ahududu muz, karpuz meyvelerini kullanabilirsiniz.
Biotinin Saç ile İlişkisi Nedir, Biotin Eksikliği Neden Olur?
Saç köklerini yağla besleyen biotin, koruyucu ve saçı güçlendirici etki yapar. Yağ asitleriyle beslenen saç kökleri deriye daha iyi tutunarak dökülmelerin azalmasında etkilidir.
Biotin eksikliği besinlerde yeteri kadar B7 almamak ve de doğuştan gelen bazı özellikler nedeniyle oluşabiliyor. B7 eksikliğinin tespiti yapılırken tıbbi geçerliliği olan ortamda gereken testler yapılır. Vitamin ölçüm testleri neticesinde biotin seviyesi netleştirilmiş olur.
Biotinin Faydaları ve Zararları Neler?
Fayda ve zararlar açısından bir değerlendirme yapılırsa, biotin için şu sıralama mümkündür:
- Cildin homojen yapıda kalması sağlıklı olması anlamına geliyor. Biotin bu dengeyi sağlamanızda etkilidir. Daha pürüzsüz cilt yapısı oluşur.
- Biotin, onarılan cilt hücrelerine önemli katkılar verir. Bunun anlamı cildinizin daha hızlı yenilenme sürecine gireceği demektir.
- Nem dengesi ne kadar iyi olursa cildinizin dayanıklı yapısı, gençliği vs. kalıcı hale gelir. Yani az yaşlanma olacaktır.
- Dermatite karşı biotin faydaları oldukça etkilidir.
- Kuruluk, tahriş, döküntü benzeri deri problemleriniz için etkili bir çözüm olabilir. Önleyici etkiler bakımından takviye alabilirsiniz. Bu tür sorunları sık yaşayanlar özellikle takviye alabilir.
- Derideki sivilce oluşumunu engellemeye faydalıdır.
- Yaşlanma karşıtı genel bakımda düzenli olarak tüketenlerde belirgin bir iyileşme olduğu gözlenmektedir. Cildin kolajen üretimini desteklemesi bu etkiyi sağlamaktadır.
- Esnek cilt yapısı sayesinde zorlu problemlere karşı direnciniz artabilir. Derin çizgilerinizin miktarında azalma hissedebilirsiniz.
1. Biotin Kilo Aldırır mı? Biotin Kullananlar Ne Diyor?
Biotin hap ürünü kullananlar kilo bakımından bir şikâyet etmiyor. Fakat besin olarak alırken sınırlı miktarda düzenli olarak tüketebilirsiniz. Muz, doğal karbonhidratı yüksek bir besindir. Hap tüketenler açısından yoğunlaştırılmış etki görülür. Beslenmenizde ekstra kaloriler ve şekerli, yağlı yiyecekler yoksa kilo almadan kullanabilirsiniz.
2. En İyi Biotin Hapı Hangisi| Biotin Tablet
Voonka Biotin 5000 biotin tablet ürünü önerileri arasında dikkat çekenlerden biridir. Vitamin B7 içeriği olan çiğneme tableti düzenli olarak kullanılabilir. Hacim artırıcı etkisi vardır. Magnezyum tuzları ve silikon dioksit topaklanmasının önüne geçer. Bu yağ asitlerine zarar veren bir özelliktir. Narecza üzerinde daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz.