Bilinçli yemek yeme hakkında ilham alabileceğiniz yabancı kitap önerileri
Eating Mindfully – Susan Albers
Bilinçli Farkındalık ideolojisini yemek yemeye taşıyan yazar, diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da duygusal iniş, çıkışlarımızı yenmenin çözümünün yemekte olmadığını okuyucuya hatırlatıyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
The Psychology of Eating – From Healthy to Disordered Behavior
Yeme psikolojisini geniş açılarıyla ele alan bu kitapta yeme eyleminin sağlık, sosyal ve klinik açıdan ele alındığını gözlemliyoruz. Grafik ve istatistiksel verilerle ele alınan konu oldukça sağlamlaştırılmış.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
The Good Gut – Justin Sonnenburg
Beslenme psikolojisinin yanında seçtiğimiz besinlerin de sağlığımıza etkisini çarpıcı bir şekilde ele alan bu kitapta dışarıdan aldığımız ve yararlı olduğunu düşündüğümüz birtakım ilaçların besinlerle olan etkileşimi ele alınmış. Bu örneklerden biri olan antibiyotik gruplarını eleştiren yazar, antibiyotiklerin aynı zamanda vücudumuzdaki yararlı bakterileri de yok ettiğini anlatıyor.
The Joy of Half Cookie: Using Mindfulness to Lose Weight and End the Struggle With Food
“Yasak” kavramını olabildiğince ortadan kaldırmayı amaçlayan yazar; mindfulness (bilinçli farkındalık) aracılığıyla besinlerle olan ilişkimizi pekiştirip daha sağlıklı bir ilişkiye çeviriyor.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
Mindful Eating, Mindful Life
Harvard’da ünlü diyetisyen Cheung ile Thich Nhat Hanh bir araya gelip meditasyon ile beslenme eylemini birleştirip bireyi kendini sorgulamakla beraber beslenme rutinini de sorgulamaya yöneltiyor. Bu kitabın en çarpıcı hedefi bu bilinçli farkındalık ideolojisini “hayat tarzı” haline getirtmeyi amaçlıyor olması.
Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın.
İlginizi çekebilir: Ruh halinizden hormonlar sorumlu olabilir: Hangi hormon, ne yapar?