Belirsizliklerin hakim olduğu günümüzde verimliliğin sırları

İmkansızdan mümküne, sonra da normale giden yol önceden yıllar alırdı. Ancak şimdilerde her an yeni bir şey normalleşiyor. Eski olan hızlıca yok oluyor ve yenileri onun yerine geçiyor. Bu da hem iş hayatımızda hem de kişisel hayatımızda bizi “arada” bırakıyor. Hayatta kalmak ve başarılı olmak için belirsizlik durumuna çok daha fazla tolerans göstermemiz gerekiyor.

Belirsizliğin olduğu alanları inceleyip iyice öğrenirseniz ve bunları hayallerinizi gerçekleştirmek için birer fırsat olarak görürseniz güzel şeyler karşınıza çıkacaktır. Unutmayın, her bir belirsizlik, gelecekteki yeni potansiyellerin habercisidir. Bu şekilde bakarsanız, belirsizliklerin aslında birer anksiyete kaynağı olmadığını görebilirsiniz. İşte size belirsizliklerden çıkarabileceğiniz birkaç fayda:

1. Daha fazla bahse girebilirsiniz

Ufak bir iddiayla yola çıkıp, bunu büyük bir işe çevirebilirsiniz. Tek bir büyük fikir bulma baskısını üzerinizden atın. Bunun yerine birçok fikir geliştirin ve daha sonra hedefinize aykırı olan fikirleri eleyin. Test edin ve bu testlerden ders çıkarın. Aynı şey yeni projeler ve yeni inisiyatifler için de geçerli. Ufak gruplarla pilot projeler başlatın daha sonra hani projelerin işe yaradığını görün. Bu projeleri geliştirmeye devam edin.

İlgili yazı: Kişisel gelişim planı ile gelişiminize hız verin

2. Operasyon için daha kısa süre ayırabilirsiniz

Belirsizliğin yoğun olduğu bir dünyada eğer siz bir ürün veya hizmetin nasıl sağlanacağı konusunda çok uzun süre plan yaparsanız, bu ürün veya hizmeti piyasaya sürdüğünüzde çoktan modası geçmiş olur. Bu şu anlama geliyor; artık operasyon için daha kısa süre ayırmalı, geri bildirim verileri için daha uzun süre ayırmalısınız. Bunun yanında biraz esneklik de katarsanız, topladığınız veriler ışığında ölçeğinizi büyültüp küçültebilir, açıp kapatabilir veya tamamen yeni bir tarafa yönlendirebilirsiniz.

Belirsizliklerin hakim olduğu günümüzde verimliliğin sırları
Bir zamanlar imkansız diye düşündüğünüz ama şimdi normal olan neler var?
3. Daha az varsayım, daha fazla hipotez

Bilimde hipotez, daha iyisini bulana kadar sınırlı kanıtla oluşturulmuş sonuç anlamına gelir. Yani hipotez bir sonuç değil, bir başlangıç noktasıdır. Günümüzün hızlı dünyasında varsayımlarımızı en aza indirip, mümkün olduğunda daha çok hipoteze çevirerek en fazla verimi elde edebiliriz.

İlgili yazı: ‘Bilinçli yavaşlık’ aslında hedeflerinize daha hızlı ulaşmanızı sağlıyor

Peki tüm bunları düşündüğünüzde, siz bu belirsiz dünyada nasıl başarılı oluyorsunuz? Bir zamanlar imkansız diye düşündüğünüz ama şimdi normal olan neler var?

Kaynak:
Thrive global

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!