X

Beats by Girlz Türkiye Festivali 1-10 Kasım’da

Müzikten teknolojiye, kreatif pek çok alanda tüm renklerin aynı canlılıkta parladığı bir dünya yaratan Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin ikincisi başlıyor. 1-10 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festival konserler, konuşmalar ve atölyelerle şehrin her yerine yayılacak ve ziyaretçilerini ücretsiz olarak ağırlayacak.

‘‘Kalıpsız’’, ‘‘kuralsız’’ ve ‘‘önyargısız’’ bir şekilde ilerlerken güvende hissedeceğimiz alanlar yaratmanın önemini de bize hatırlatan Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin şehrin farklı noktalarına yayılacak bu ikinci edisyonunda yine birlikte hayal kuracak, birlikte üretecek ve birlikte eğleneceğiz. Dayanışmamızı güçlü kılan bu ‘‘birliktelikler’’ değil mi zaten?

Festivalde bu yıl da kafamızı kurcalayan, “beraber tartışsak keşke” dediğimiz konularda ilham verici konuşmalar, “bu konuyu gerçekten basitçe anlayabileceğim bir yol yok mu?” diye düşündüğümüz alanlarda atölyeler ve bizi ortak duygularda buluşturan, kimi zaman da özgün sesleriyle merakımızı pekiştiren müzisyenlerin konserleri yer alacak. 23 Ekim akşamı Sendika Beyoğlu’nda gerçekleşen lansmanda festival direktörü Beril Sarıaltun bu seneki Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin programını duyurdu.

Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin ikinci edisyonu, sarsıcı haberler ve zorluklarla gelen 2023 yılında eğlenmeye, dayanışmaya, her şeye rağmen güvenli bağlar kurmaya ve hayal kurmaya bir çağrı aslında. Her şeyi birlikte aşabileceğimizi kanıtlayan, umut veren kalabalıkları ‘‘Bu Festival Bizim’’ diyerek şehrin farklı yerlerinde yeniden bir araya getiren bir çağrı… Festival ikinci senesinde Yedikule Gazhanesi, İTÜ MİAM, İstanbul Kitapçısı, Metrohan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Müze Gazhane’nin de yer aldığı mekanlarıyla tüm şehre yayılacak ve #BuFestivalBizim diyerek tüm katılımcılarını birlikte deneyimlemeye, öğrenmeye, düşünmeye, güçlenmeye ve eğlenmeye davet edecek.

1-10 Kasım tarihleri arasında tüm şehirde, üstelik ücretsiz

Beats By Girlz Türkiye, kısaca BBGz, müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kendi müziğinin peşindeki, kendi hikayesini anlatmak isteyen genç kadınları destekleyen bir müzik ve teknoloji girişimi. Hem dünya çapında ünlü sanatçıları hem de Türkiye’nin her bölgesinden müzisyenleri, teknoloji uzmanlarını, eğitimcileri buluşturarak Türkiye çapında toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten bir müzik ve teknoloji topluluğu yaratmayı amaçlıyor.

İstanbul’un bir yakasından diğerine uzanan lokasyonlarıyla şehir festivaline dönüşecek

Beats By Girlz Türkiye Festivali ikinci edisyonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür ve Kültür AŞ’nin katkılarıyla 1-10 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin ana destekçileri arasında Nescafe, RedBull, Vitruta, Mey Diageo ve Yves Rocher bulunuyor. Ayrıca Zuhal Müzik, festivalin sahne sponsorluğunu üstleniyor. Uluslararası destekçiler arasında British Council’ın yer aldığı festivalin programında atölyeler, konuşmalar ve konserler yer alıyor. Medya destekçileri Açık Radyo, Aposto, Argonotlar, artful living, calling, Dadanizm, dergy, Salçalı Gündem, Socrates Dergi, T24, Üretim Kaydı ve 20’lik olan festivale katılım ücretsiz. Programda yer alan atölyelere Beats By Girlz Türkiye web sitesinden kayıt oluşturarak katılmak mümkün. Konuşma ve konserlere katılım için herhangi bir kayda ihtiyaç duyulmuyor.

Birleşmiş Milletler Kız Çocuklarının Eğitim Girişimi Zirvesi’nin kapanış etkinliği Beats By Girlz Türkiye ev sahipliğinde…

Beats By Girlz Türkiye Festivali bu yıl 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler Kız Çocuklarının Eğitim Girişimi Zirvesi’nin de bir parçası oluyor ve zirvenin 3 Kasım’daki kapanış etkinliğinin ev sahipliğini üstleniyor. Gazeteci Hazal Sipahi’nin sunuculuğunu üstleneceği gecede Beats By Girlz Türkiye’nin tamamı kadınlardan oluşan Beats Band orkestrası dinamik bir repertuarla sahne alacak ve ardından sahneyi DJ performansı için Asena Hayal’e devredecek. Bu iş birliği kapsamında sanatçı Dilara Akbal’ın iki gün boyunca özel olarak gerçekleştireceği mural çalışması da ilk kez bu etkinlikte sergilenecek.

Müziğin coşkuyla yükseldiği yaratıcı bir platform

Festival kapılarını 1 Kasım Çarşamba günü Yedikule Gazhane’de gerçekleşecek şarkıcı, söz yazarı ve besteci Selin Sümbültepe ve güçlü yorumuyla Türkiye’de on yıllardır kadın müzisyenlere ilham veren Zuhal Olcay konserleriyle açacak. 4 Kasım Cumartesi günü son dönemin dikkat çeken genç müzisyenlerinden Bade Nosa, üç Yunan kadın müzisyen tarafından kurulan ve bu coğrafyanın müzikal zenginliğine, bu müziğin hassas ve karmaşık yapısına kulak veren Sinafi Trio ve ardından nostaljik Türkçe pop’un güçlü vokallerinden Eda Baba Müze Gazhane’de sahne alacak.

5 Kasım Pazar günü festival dopdolu programıyla Müze Gazhane’de devam edecek. Alternatif müzik sahnesinin çokyönlü isimlerinden Özge Ürer’in performansının ardından Kürtçe geleneksel müziğine ait ezgileri kendine has üslubuyla yorumlayan Ruken Yılmaz sahne alacak. Geceyi caz, funk, R&B ve pop müzik yorumcusu, piyanist ve besteci Duygu Soylu’nun şarkılarıyla kapatacağız.

Festivalin sesi 10 gün boyunca şehrin farklı noktalarında yükselecek

10 gün boyunca farklı günlere, saatlere ve mekanlara yayılacak olan konserler, festivalin birliktelik duygusunu da tüm şehirde hissedilir kılacak. Metrohan da festivalin sesinin yükseleceği noktalardan biri. Metrohan’da gerçekleşecek pop-up konserler kapsamında 6 Kasım Pazartesi günü Eda Sena Şenceylan nam-ı diğer Şenceylik ve 10 Kasım’da da dingin vokalleri ve özgün hikayeleriyle İdil Meşe sahne alacak. Pop-up konserlerin İstanbul Kitapçısı Kadıköy Şubesi’nde gerçekleşecek programı kapsamında ise Nergis Fırtına 6 Kasım Pazartesi, Sirel Tunay 10 Kasım Cuma günü bir konserle müzik severlerin karşısında olacak.

8 Kasım Çarşamba günü Müze Gazhane’de güçlü vokalleri ve melodik ezgileriyle Dilhan Şeşen sahne alacak ve ardından geleneksel Anadolu müziğinin, saykedelyanın, surf rock’ın ve post-punk’ın zıtlıklarını fütürist yaklaşımıyla bir araya getiren Gaye Su Akyol’un performansıyla gece sonlanacak.

9 Kasım Perşembe günü ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu çok özel bir konsere ev sahipliği yapacak: Türkiye müzik sahnesinin önemli sanatçılarından Feryal Öney ve Jülide Özçelik’in büyülü sesleri Beats By Girlz Türkiye’nin bir sanatçı gelişim projesi olan Benim Şehrim Benim Sesim orkestrasına eşlik edecek.

Atölye ve konuşmalar şehrin her köşesinde!

#BuFestivalBizim diyerek yola çıkan Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin ikinci senesinin programında müzikten yaratıcı endüstrilere, ilham veren spor olaylarından güzellik algılarına uzanan birbirinden zengin içeriklerin yer aldığı çeşitli konuşma ve atölyeler yer alacak. Bağımsız güzellik platformu Wonderflow platformunun kurucusu Valerie Dayan’ın moderatörlüğünü üstleneceği ‘‘Güzellik Dedikleri’’ adlı konuşma kapsamında dijital içerik üreticisi Cansu Dengey ve gazeteci yazar Seda Yılmaz ile birlikte yaygın güzellik algılarını tartışacağız. İlham Verenler konuşma serisi kapsamında ise başarılarıyla ‘‘ilham veren’’ iki isimle yollarımızı kesiştireceğiz: Spor yayıncısı Çağıl Özge Özkul’un moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda milli voleybolcu İlkin Aydın ile spor dünyasının derinliklerine dalacak; serinin ikinci oturumunda da festival kapsamında da sahne alacak olan Gaye Su Akyol ile müzik kariyerinde bir yolculuğa çıkacağız. 10 güne yayılan programında Kate Lowes, Ufuk Önen, Ceylân Önalp, Başar Ünder, Gökçe Uygun, Damla Özenç, Cansel Aslan, Eren Şenkardeş, Ceylan Özgün Özçelik, Ezgi Baltaş ve Gizem Bayıksel gibi alanında öne çıkan isimlerle farklı başlıklar altında yeni tartışma alanları yaratmaya devam edecek Beats By Girlz Türkiye Festivali.

Festival Programı

1 Kasım Çarşamba

  • 19:00-20:00 Konser: Selin Sümbültepe @Yedikule Gazhane
  • 20:30-22:00 Konser: Zuhal Olcay @Yedikule Gazhane

4 Kasım Cumartesi

  • 12:00-13:00 Konuşma: Felaketlere Karşı Dayanışmayı Büyütmek Moderatör: Damla Özenç (This is Mana) // Cansel Aslan (Hatay Deprem Dayanışması), Eren Şenkardeş ve Taçmin Sarı (Kaf Kolektif) @Müze Gazhane T Atölye
  • 13:00-15:00 Atölye: HipHop Dans Atölyesi: Hiphop Ladies @Müze Gazhane Otopark -2
  • 13:30-14:30 Konuşma: Yaratıcı Endüstrilerde Güvenli Alanlar Moderatör: Ezgi Karadayı // Ceylan Özgün Özçelik, Ezgi Baltaş, Gizem Bayıksel @Müze Gazhane T Atölye
  • 15:30-16:30 Konuşma: Güzellik Dedikleri Moderatör: Valerie Dayan // Cansu Dengey, Seda Yılmaz @Müze Gazhane Otopark -2
  • 17:00-18:00 Stand-up: Deniz Özturhan @Müze Gazhane Otopark -2
  • 18:00-18:45 Konser: Bade Nosa @Müze Gazhane Açıkhava
  • 19:00-20:00 Konser: Sinafi Trio @Müze Gazhane Açıkhava
  • 20:30-22:00 Konser: Eda Baba @Müze Gazhane Açıkhava

5 Kasım Pazar

  • 12:00-13:30 Atölye: Üretim Kaydı’yla Müzik Yolculuğunun Kaydını Tutmak: Esra Ece Kuleci, Konuk Konuşmacı: Simge Pınar @Müze Gazhane T Atölye    
  • 13:00-15:00 Atölye: Oryantal Atölyesi: Burcu Bilgen @Müze Gazhane Otopark -2
  • 14:00-15:00 Konuşma: Müziğe Nasıl Ulaşıyoruz?: Trendler ve Araçlar… Moderatör: Beril Sarıaltun // Sinem Güven (Orchard) Kate Lowes (Brighter Sound) @Müze Gazhane T Atölye
  • 15:00-16:30 Konuşma: #ilhamverenler Moderatör: Çağıl Özge Özkul, İlkin Aydın @Müze Gazhane Otopark -2
  • 17:00-18:00 Stand-up: Özge Özel @Müze Gazhane Otopark -2
  • 18:00-18:45 Konser: Özge Ürer @Müze Gazhane Açıkhava
  • 19:00-20:00 Konser: Ruken Yılmaz @Müze Gazhane Açıkhava
  • 20:30-22:00 Konser: Duygu Soylu @Müze Gazhane Açıkhava

6 Kasım Pazartesi

  • 15:00-16:30 Konuşma: Burcu Koşar Ses Terapisi @İTÜ MİAM – İlhan Usmanbaş Konser Salonu
  • 18:00-19:00 Pop-up konser: Nergis Fırtına @İstanbul Kitapçısı Kadıköy Şubesi
  • 18:00-19:00 Konuşma: Kesişimde Ses: Dijitalleşme, Performans, Oyun Moderatör: Ceylân Önalp // Başar Ünder, Gökçe Uygun @Metrohan
  • 20:00-21:00 Pop-up konser: Şenceylik @Metrohan

7 Kasım Salı

  • 10:00-12:00 Panel: Dolby Atmos Evreni. Moderatör: İdil Yentür Konuşmacılar: Ayşe Yörükoğlu, Ufuk Önen, Hakan Kurşun @İTÜ MİAM – Altar Salonu
  • 13:00-16:00 Atölye: Ufuk Önen Miks Kritik Kliniği @İTÜ MİAM – Altar Salonu
  • 13:00-16:00 Atölye: Dolby Atmos Evrenine Yolculuk. Yürütücüler: Ayşe Yörükoğlu, Oğuz Öz @İTÜ MİAM – Miam Ana Stüdyo

8 Kasım Çarşamba

  • 19:00-20:00 Konser: Dilhan Şeşen @Müze Gazhane Açıkhava
  • 20:30-22:00 Konser: Gaye Su Akyol @Müze Gazhane Açıkhava

9 Kasım Perşembe

  • 20:30-22:00 Konser: Benim Şehrim Benim Sesim ft Feryal Öney, Jülide Özçelik @Cemal Reşit Rey Konser Salonu

10 Kasım Cuma

  • 18:00-18:45 Pop-up konser: Sirel Tunay @İstanbul Kitapçısı Kadıköy Şubesi
  • 19:00-20:00 Pop-up konser: İdil Meşe @Metrohan

İlginizi çekebilir: İstanbul’da sonbahar: Şehrin tadını güz etkinlikleriyle çıkarın

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale