159 yıldır, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere ücretsiz 8 yıllık kolej düzeyinde eğitim imkanı sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, Kurban Bayramı’nda hayırseverleri desteğe davet ediyor.
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka, desteklerle yüzlerce çocuğun geleceğini aydınlatıyor.
159 yıldır eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, bu bayram da eğitimin olmazsa olmaz olduğuna inananları bağış yapmaya davet ediyor. Kurban Bayramı’nda Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağış yapan hayırseverler, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, 1.000’e yakın öğrencinin nitelikli eğitimle geleceğe hazırlanmasına katkı sunabilecek. Öğrencilerinin et ihtiyacını yıl boyu yapılan adak bağışlarıyla karşıladığı için Kurban Bayramı’nda vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edemeyen Darüşşafaka Cemiyeti’ne, annesi veya babası hayatta olmayan çocukların eğitimine destek olmak isteyen hayırseverler “bayram bağışı”nda bulunabiliyor.
Öğrencilerin ihtiyaçları için harcanacak
Bu yıl bayram bağışı için önerilen tutar 1.750 TL olmakla birlikte hayırseverler, Darüşşafaka’ya dilediği tutarda bağış yapabiliyor. Yapılacak bağışlar, bugün Darüşşafaka Eğitim Kurumları çatısı altında eğitim alan, 1.000’e yakın öğrencinin başta eğitim olmak üzere beslenme, barınma gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.
Darüşşafaka’nın 1863 yılında bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara nitelikli eğitim olanağı tanıdığını belirten Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Bugün ülkemizin her köşesinden sınavla aramıza katılan, 1.000’e yakın çocuğumuza hem şefkatli bir yuva hem de çağın en ileri eğitim fırsatını hayırsever halkımızın ve kurumlarımızın desteğiyle sağlıyoruz. Çocuklarımız ortaokuldan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca okulumuzda tam burslu, yatılı, kolej seviyesinde eğitim alıyor. Üniversite eğitimleri boyunca da burs desteğimizi sürdürerek, 12 yıl boyunca çocuklarımızın eğitim hayatlarını destekliyoruz. Tıpkı bir ebeveyn gibi…” dedi.
Darüşşafaka’nın vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edemediğini ifade eden Güleç, “Bununla birlikte bu özel dönemde öğrencilerimize bayram hediyesi olarak ‘eğitim’ vermek isteyen hayırseverler destekleriyle 159 yıldır yaşattığımız eğitimde fırsat eşitliğine güç katabilir.” diye görüşlerini dile getirdi.
Bağışlarınız için: https://www.darussafaka.org/bagis/bayram-bagisi
Darüşşafaka hakkında
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesi ile hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen 958 öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.
2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 2018 yılında notunu 9,50’ye yükseltmiştir.