X

Başarılı bir toplantı düzenlemenin 5 altın kuralı

Toplantı kelimesi neredeyse boşa zaman harcamanın eş anlamlısı haline gelmiş durumda. Captain Kirk‘ün deyimiyle “Toplantı; dakikaların önemli olduğu ancak saatlerin boşa harcandığı organizasyonlardır“. Bir toplantı çağrısı yapıldığında, insanların homurdanmalarını ofisin dışından bile duymak mümkün olabiliyor.

Üst düzey bir yönetici veya basit bir çalışan olarak, işte para ve zaman kaybetmeden başarılı toplantılar yapmanın 5 püf noktası:

1. Toplantıyı programlamadan önce gerekçelerini açıklayın

Toplantıların verimli olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Peki ya öyle değilse? Toplantıların çoğu verimsiz geçiyorsa?

Toplantı çağrısını yapan kişi, aynı zamanda toplantı takvimini, hedefini ve toplantının yönünü belirler.

Bunun önüne geçmek için toplantı çağrısı yapmadan önce o toplantının neden gerekli olduğunu açıklayın. Kendinize şu soruları sorun: Bu toplantıyla ne elde etmek istiyorum? Neden insanları aynı odada toplamam gerekiyor? Eğer bu sorulara yanıt bulamıyor ve toplantının gerekliliğini ortaya koyamıyorsanız, toplantı çağrısı yapmayın. Fakat bu sorulara yanıt verip toplantının gerekliliğini ortaya koyabiliyorsanız, o toplantıdan ne beklediğiniz noktasına dikkatinizi toplayabilir ve olumlu sonuçlar elde etme şansınızı artırabilirsiniz.

2. İzleyicileri değil aktörleri çağırın

Birçok kişi toplantılara gereğinden fazla kişi çağırma eğiliminde oluyor. Bu durum yıllık şirket eğlencelerinde işe yarayabilir ancak kurumsal toplantılarda değil.

Bir toplantıya ne kadar çok kişi davet edilirse, herkesin üstlendiği sorumluluk o kadar az olur. Eğer toplantıya katılan her bir kişi kendini gerekli hissetmiyorsa, toplantı konusunu takip etmek için pek de hevesli olmaz, bunu nasıl olsa başkalarının yapacağını düşünürler. Toplantıya davet edilen “izleyicilerin” sayısını azaltarak, hem toplantıları daha kısa tutabilir hem de daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

3. Toplantı tüm zamanı doldurmamalı, zaman toplantıya yetmeli

Toplantı ajandanızı doldurmasın, toplantının ihtiyacı olan zamanı sağlamak için ajanda yardıma koşsun. Toplantılar, elde edilmek istenen hedefi tamamlayacak uzunlukta olmalı. Bir toplantı programlarken, o toplantının kendi hedefini yerine getirmesi için ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu sorun. Saatler süren toplantılar değil, yarım saat hatta 10 dakikalık toplantılar düzenleyin. Eğer yeterli olacağını düşünüyorsanız 18 dakikalık bir toplantı düzenleyin. Birçok toplantının verimsiz geçmesinin nedeninin, insanların toplantının gereğinden daha fazla uzun olduğunu düşünmelerinden
kaynaklandığını unutmayın.

Bir toplantıya ne kadar çok kişi davet edilirse, herkesin üstlendiği sorumluluk o kadar az olur.

4. Toplantı çağrısını kim yaptıysa, o toplantının sahibi o kişidir

Toplantı çağrısını yapan kişi, aynı zamanda toplantı takvimini, hedefini ve toplantının yönünü belirler. Çoğu zaman bir toplantı çağrısı yapılır ancak sürecin geri kalanında kimin sorumlu olduğuna dair bir belirsizlik yaşanır. Toplantıya davet edilen herkesin katılım sağlaması gerekse de toplantının akışından tek bir kişi sorumludur. Toplantı sahibinin bir programı olur ve toplantının bu programa uygun ilerlemesinden sorumlu olur. Toplantı sonunda sürecin takibinden yine toplantı sahibi sorumludur.

5. Sonunda aksiyona geçin

Toplantılar konuşma alanıdır ancak konuşma aksiyona geçmediği sürece bir anlam ifade etmez. Her toplantının sonunda, bir eylem planı çıkarılmalıdır. Bu eylem planı toplantıya katılan grupla paylaşılmalı ve katılımcılar ne yapmaları gerektiğinin farkında olmalıdır.

Kaynak:
Entrepreneur

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale