X

Az ve öz yaşamayı sevenlere: Siz hangi minimalistsiniz?

Minimalizm modern kültürün en sık kullanılan kelimelerinden biri. Her yerde karşımıza çıkıyor ancak birçok kişi gerçekten ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu yüzden çoğu zaman minimalizm kelimesi düşünmeden ortaya atılıyor, yeterince ilgili olmasa da kullanılıyor.

Aslında minimalizm kelimesinin birden çok yansıması var. Minimalist olmak, bir şeyin azıyla yetinmeyi temel alan yaşam stilini benimsemek anlamına gelir. Peki siz nasıl bir minimalistsiniz?

1. Estetik minimalist

Estetik minimalistler için önemli olan bir şeyin nasıl göründüğüdür. Estetik minimalistler daha az şeye sahip değillerdir ancak daha az şeyi sergilerler. Estetik minimalistlerin en sevdikleri renk genellikle beyazdır. Görsellik ön planda olduğu için estetik minimalistleri tespit etmek kolaydır. Bembeyaz duvarlar, boş mutfak tezgahları, boş yerler, boş duvarlar estetik bir minimalistin evinde göreceğiniz standart bir manzaradır.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
2. Gerekli minimalist

Gerekli minimalistler, bir şey olmadan nasıl yaşayabilecekleri konusunda kendilerini keşfetmekle meşguldürler. Daha az kullanmak, daha azına sahip olmak, mutlaka sahip olması gereken şeyleri en aza indirmek onlar için adeta bir takıntı gibidir. Gerekli minimalistleri tespit etmek için, tek bir dolabın kapağını açıp içine bakmak yeterlidir. Sahip oldukları her şey, bir hafta veya bir sonraki yıkamaya yetecek kadardır. Ancak gerekli minimalistleri cimrilerle karıştırmamak gerek. Gerekli minimalistler, paralarının yettiği en iyi şeyi almaya çalışırlar; onların aldıkları şey, en iyi ve en uzun süre dayanıklı olmalıdır.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
3. Deneyimsel minimalist

Deneyimsel minimalistler için deneyimlerin peşinden gitmek, diğer şeylerin peşinden gitmekten çok daha önemlidir. Deneyimsel minimalist bir şey satın alıyorsa, bu tamamen seçtiği yaşam tarzının bir semptomudur. Deneyimsel minimalistleri, “sırt çantalı minimalistler” olarak da tanımlamak mümkün. Onlar, tüm hayatlarını tek bir sırt çantasına sığdırıp her an, her şeyi yapmaya hazır durumdadırlar.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
4. Sürdürülebilir minimalist

Sürdürülebilir minimalist veya eko-minimalistler genellikle yeşil yaşam odaklı düşünürler. Onların tüketim alışkanlıkları, doğaya verilen zararı azaltma odaklıdır. Eğer daha azını istiyorlarsa, daha fazla alet, daha fazla toprak, daha fazla kıyafete sahip olmayı sorun etmezler. Onları arazide veya şehir hayatından uzakta bir yaşam sürerken bulabilirsiniz.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
5. Tutumlu minimalist

Tutumlu minimalistler ilk bakışta sürdürülebilir minimalistlerle karıştırılabilir ancak onların yönelimleri tamamen farklıdır. Tutumlu minimalistleri, en ucuz mağazalardan alışveriş yaparken, eski mobilyaları yıllarca kullanırken bulabilirsiniz. Tutumlu minimalistlerin hedefi, daha az kullanarak daha az harcamaktır. Tutumlu minimalistler, finansal düşünceleri yüzünden minimalist eğitimler gösterirler.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
6. Bilinçli minimalist

Bilinçli minimalistler, minimalist yaşam tarzlarında hem manevi hem de maddi tatmin duyan kişilerdir. Finansal, ekolojik, estetik kaygılarla değil, kendi zihinsel huzurları için minimalist bir yaklaşımı benimserler. Bir şeye sahip olmak kaygısı taşımamak, bilinçli bir minimalist için suçluluk, stres veya olumsuz duygulardan kurtulma anlamı taşır.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy

 

İlginizi çekebilir: Minimalizm: Fazlalıkları azaltın, mutluluğu katlayın

Kaynaklar:
Apartment Therapy
Nosidebar

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale