X

Az ve öz yaşamayı sevenlere: Siz hangi minimalistsiniz?

Minimalizm modern kültürün en sık kullanılan kelimelerinden biri. Her yerde karşımıza çıkıyor ancak birçok kişi gerçekten ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu yüzden çoğu zaman minimalizm kelimesi düşünmeden ortaya atılıyor, yeterince ilgili olmasa da kullanılıyor.

Aslında minimalizm kelimesinin birden çok yansıması var. Minimalist olmak, bir şeyin azıyla yetinmeyi temel alan yaşam stilini benimsemek anlamına gelir. Peki siz nasıl bir minimalistsiniz?

1. Estetik minimalist

Estetik minimalistler için önemli olan bir şeyin nasıl göründüğüdür. Estetik minimalistler daha az şeye sahip değillerdir ancak daha az şeyi sergilerler. Estetik minimalistlerin en sevdikleri renk genellikle beyazdır. Görsellik ön planda olduğu için estetik minimalistleri tespit etmek kolaydır. Bembeyaz duvarlar, boş mutfak tezgahları, boş yerler, boş duvarlar estetik bir minimalistin evinde göreceğiniz standart bir manzaradır.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
2. Gerekli minimalist

Gerekli minimalistler, bir şey olmadan nasıl yaşayabilecekleri konusunda kendilerini keşfetmekle meşguldürler. Daha az kullanmak, daha azına sahip olmak, mutlaka sahip olması gereken şeyleri en aza indirmek onlar için adeta bir takıntı gibidir. Gerekli minimalistleri tespit etmek için, tek bir dolabın kapağını açıp içine bakmak yeterlidir. Sahip oldukları her şey, bir hafta veya bir sonraki yıkamaya yetecek kadardır. Ancak gerekli minimalistleri cimrilerle karıştırmamak gerek. Gerekli minimalistler, paralarının yettiği en iyi şeyi almaya çalışırlar; onların aldıkları şey, en iyi ve en uzun süre dayanıklı olmalıdır.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
3. Deneyimsel minimalist

Deneyimsel minimalistler için deneyimlerin peşinden gitmek, diğer şeylerin peşinden gitmekten çok daha önemlidir. Deneyimsel minimalist bir şey satın alıyorsa, bu tamamen seçtiği yaşam tarzının bir semptomudur. Deneyimsel minimalistleri, “sırt çantalı minimalistler” olarak da tanımlamak mümkün. Onlar, tüm hayatlarını tek bir sırt çantasına sığdırıp her an, her şeyi yapmaya hazır durumdadırlar.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
4. Sürdürülebilir minimalist

Sürdürülebilir minimalist veya eko-minimalistler genellikle yeşil yaşam odaklı düşünürler. Onların tüketim alışkanlıkları, doğaya verilen zararı azaltma odaklıdır. Eğer daha azını istiyorlarsa, daha fazla alet, daha fazla toprak, daha fazla kıyafete sahip olmayı sorun etmezler. Onları arazide veya şehir hayatından uzakta bir yaşam sürerken bulabilirsiniz.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
5. Tutumlu minimalist

Tutumlu minimalistler ilk bakışta sürdürülebilir minimalistlerle karıştırılabilir ancak onların yönelimleri tamamen farklıdır. Tutumlu minimalistleri, en ucuz mağazalardan alışveriş yaparken, eski mobilyaları yıllarca kullanırken bulabilirsiniz. Tutumlu minimalistlerin hedefi, daha az kullanarak daha az harcamaktır. Tutumlu minimalistler, finansal düşünceleri yüzünden minimalist eğitimler gösterirler.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy
6. Bilinçli minimalist

Bilinçli minimalistler, minimalist yaşam tarzlarında hem manevi hem de maddi tatmin duyan kişilerdir. Finansal, ekolojik, estetik kaygılarla değil, kendi zihinsel huzurları için minimalist bir yaklaşımı benimserler. Bir şeye sahip olmak kaygısı taşımamak, bilinçli bir minimalist için suçluluk, stres veya olumsuz duygulardan kurtulma anlamı taşır.

Kaynak: Amber Day/Apartment Therapy

 

İlginizi çekebilir: Minimalizm: Fazlalıkları azaltın, mutluluğu katlayın

Kaynaklar:
Apartment Therapy
Nosidebar

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!
İlgili Makale