X

Avrupa’nın farklı yerlerinden ‘Denemeden dönmeyin’ listesi

Turist olmak da turizm sektöründe bir meslek olmalı bence =) Eğer ki bireysel, rehbersiz bir turistik gezi düşünüyorsanız, önceden araştırmalar yapıp notlar almanız gerekir ki, az zamanda çok iş başarabilin. Bir de ‘A oraya kadar gidip şunu yapmadın mı?’ şekli sorulara maruz kalmak istemiyorsanız, Ekşi Sözlük’ten başlayarak araştırmalısınız 🙂 Hadi gezilecek temel yerleri öyle ya da böyle turizm Info-center’dan (Bilgi merkezi) alacak olduğunuz harita ile belirleyebilirsiniz. Peki ya gittiğiniz yerin meşhur yiyecek-içecekleri ve yöreye özgü hediyelikleri? Bayağı bir meslek yani=) Ben de, bizim gezip gördüklerimiz arasından neler çıkar acaba diyerek bir liste yaptım. İşte başlıca aklıma gelenler:

Hamburg, Almanya

Ne İçilmeli: Lucky Star’da Mexicana shut. Ayrıca bilimum bira çeşitleri: Öncelikle favorim olan beyaz buğday birası, başlıca isimler Erdinger ve Franziskaner, Hamburg’un kendi ürettiği çok ucuz ve en çok tüketilen Astra bira, yine burada üretilen Fritz kola. Normal koladan farkı kafeinin normalden biraz daha fazla ve çeşitli aroma seçeneklerine sahip olması, Bremen’de üretilen Becks Bira (her aroması ayrı lezzetli), diğer sevdiğim biralardan Paulener, Holsten, Duckstein ve Glühwein denen sıcak şarap.

Ne yenilmeli: JimBlock Haus’ta burger, Wartenau ve Europa Haus’ta noodle, seven veya merak edenine wurst denen domuz sosisi (adım başı büfelerde denk gelmeniz olası), ve de tabi ki döner! (dönerin orijini Berlin olup orijinal sosu cacıktan oluşmakta ve en popüleri FeldStasse’dedir) Ayrıca kruvasan, Franzbrötchen (üzümlü, tarçınlı ve damla çikolatalı seçenekleriyle<3 )

 

Ne alınmalı: Daha çok Budnikowsky’lerde satılan Hamburg logolu bilimum ürün ve Reeperbahn’da bulabileceğinizorijinal St.Pauli ürünleri.

 

İtalya

Ne içilmeli: Şarap!, İtalya biraları olan Birra Moretti ve Peroni

Ne yenilmeli: Pizza! (Pizza Napoliten favorim), Makarna (tortellini, lazanya, spagetti vs.), dondurma (Grom

dondurma zincirlerinden denemenizi tavsiye ederim, envai çeşit dondurma bulacaksınız.), aperativo (bir içki alarak sınırsız açık büfeden yiyebiliyorsunuz)

Ne alınmalı: Venedik’te üretilen ‘Murano Camı’ndan yapılmış takılar, Venedik’ten maske, deri çanta-cüzdan (ben Floransa’dan eğlenceli bir cüzdan aldım)

 

Amsterdam, Hollanda

Ne içilmeli: Hollanda biraları Heineken ve Amstel

Ne yenilmeli: Envai çeşit peynir bulabilirsiniz 🙂

Ne alınmalı: Hollanda takunyası veya süs eşyaları (ben magnet olanını tercih ettim), Hollanda lalesi veya dikmek üzere soğanı, Hollanda porseleni

Brugge, Belçika

Ne İçilmeli: Bira, özellikle beyaz bira (bana Brugse Zot olanı tavsiye edildi, denedim ve sevdim)

Ne yenilmeli: Envai çeşitte olan Belçika çikolatası

Ne alınmalı: Dantel ve şövalye figürleri (abim koleksiyon yaptığı için ben bolca aldım=) )

Paris, Fransa

Ne içilmeli: Her renk ve çeşitte şarap, espresso.

Ne yenilmeli: Peynir, kruvasan.

 

Ne Alınmalı: Eyfel figürlü anahtarlık, biblo vs., Louvre Müzesi’nde bulunan Mona Lisa resimli kartpostal, kalem, vs.

Barselona, İspanya

Ne içilmeli: Sangria, Cava.

Ne yenilmeli: Paella, meyve pazarından meyve salataları.

 

 Ne alınmalı: Flamenko figürlü her şey!, Gaudi’nin dragon figürlü objeleri.

 

Gökçen Gökyer: Gökçen Gökyer - Gündüzleri bir Yüksek Şehir Plancısı, geceleri ise bir blogger, bir köşe yazarı. İYTE'de lisans, ODTÜ'de master, HafenCity Universitat'da Erasmus yaptı. Birçok ülke, birden fazla kıta gördü. Hayatta tat alınması gereken her şeyi itinayla araştırır, bulur, bulduğunu da duyurur; yazar.. Network kurmak ise temel hayat duruşudur. Senin de gelmen o yüzden önemlidir, beklerim: gokcengokyer.blogspot.com ;)

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit



Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale