Akciğerler, dışarıdaki havanın kan dolaşımımıza katılmasını sağlayan, solunum sisteminin en önemli organıdır. Akciğerlerin düzgün şekilde ve tam kapasiteyle çalışabilmesi için, düzenli olarak detoks yapılarak temizlenmesi gerekir. Akciğerlerinizi toksinlerden arındırmak için ve bronşlardaki tahriş edici hasarlardan kurtarmak için en etkili yöntem ise akciğer detoksu.
Akciğer Detoksu : Akciğeri Temizlemek İçin ÖnerilerUplifers olarak, akciğer temizleme konusuna geçen hafta kaldığımız yerden, detoks önerileriyle devam ediyoruz.
Peki akciğer detoksu nedir, nasıl uygulanır?
Karbondioksiti vücuttan atan önemli bir solunum yolu olan akciğer, kirli havadan, sigara kullanımından ve çevresel faktörlerden dolayı sağlığını zamanla kaybedebiliyor ve temizlenmeye ihtiyaç duyuyor. Akciğer detoksu ise, akciğerin fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için uygulanan, oldukça pratik bir detoks yöntemidir. Daha rahat nefes alabilmenizi sağlayan akciğer detoksu, hayat kalitenizi artırırken, cildinize de olumlu etkiler sağlar. Doğru nefes alabilmek, uyku kalitenizi artırarak sabahları çok daha dinlenmiş uyanmanızı sağladığı için, günlük yaşantınızda kendinizi çok daha enerjik ve sağlıklı hissedersiniz. Akciğer detoksunu pek çok farklı yöntemle kolayca uygulayabilirsiniz.
Akciğer detoksunun faydaları
Akciğerleriniz için düzenli olarak detoks yapmak;
- Akciğerlerin ve solunum yollarının temizlenmesine,
- Vücuttaki toksin oranının azalmasına,
- Sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına,
- Mukoza zarının temizlenmesine,
- Solunum sisteminin onarılmasına,
- Sinir sisteminin rahatlamasına,
- Organlara ve hücrelere giden oksijen oranının artmasına,
- Kan basıncının düzenlenmesine,
- Bağışıklık sisteminin soğuk algınlığı ve alerjilere karşı güçlenmesine yardımcı olur.
Akciğer egzersizleri
Akciğerlerimiz sürekli çalışan organlar olmasına rağmen, çoğu zaman tam kapasiteyle çalışmaları mümkün olmuyor. Yüzeysel nefes alışverişi ve akciğer egzersizlerinin ihmal edilmesi, bu durumu güçleştiriyor.
Akciğerleri güçlendirmek ve temizleyebilmek için, egzersiz yapmak oldukça önemli. Çünkü spor yapmak, düzenli nefes alışverişini sağlamanın ve akciğerleri geliştirecek derin nefesler almanın en etkili yolu. Akciğerlerinizin kapasitesini geliştirmek ve tam kapasiteyle çalışmalarını sağlamak için;
- Kardiyo egzersizleri ,
- Yüzme,
- Yürüyüş,
- Yoga,
- Nefes egzersizleri,
- Vücudun üst bölgesini esnetme egzersizleri yapabilirsiniz.
Akciğer temizleme diyeti
Akciğerlerinizi toksinlerden temizleyebilmek için dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de beslenme alışkanlıklarınız. Aşağıdaki listede bulunan maddelerin bir kısmı, toksinlerin vücudunuzdan direk uzaklaşmasını sağlarken, diğer kısmı da ciğerlerinizin onarımını sağlayarak güçlenmelerine yardımcı olacaktır.
- Bol bol sıvı tüketin: Akciğerlerinizi temizleyebilmek için, sıvı tüketiminizi arttırın. Su, organlarınızın kendilerini yenilemelerine yardımcı olacaktır.
- Mukus oluşumuna neden olan yiyeceklerden kaçının: Mukus tabakası, vücuda zarar verecek maddelerin soluk borusuna yapışmasına neden olarak, akciğerlere ulaşmasına neden olur. Süt ve süt ürünleri, mukus üretimini arttırdığından, bu süreçte kaçınmanız gereken gıdalardır.
- Mukus salgısını azaltan besinler tüketin: Soğan, sarımsak, zencefil ve biber tüketimi, vücuttaki mukus üretimini yavaşlatır.
- Antioksidanlardan yardım alın: Yeşil çay gibi yüksek antioksidan içeren besinleri tüketmeye özen gösterin. Toksinlerle savaşarak ciğerlerinizi güçlendirecek, A, C, E vitaminleri ve selenyum bakımından zengin besinler tüketin.
Akciğer temizleme menüsü
Akciğerlerinizi temizlemek için, aşağıdaki diyeti düzenli aralıklarla ve 3-7 gün süreyle uygulayabilirsiniz.
- Bir kasede 3-4 diş sarımsak ve bir dilim soğanı ezin. 3 yemek kaşığı bal ekleyin. 24 saat beklettikten sonra, soğan ve sarımsakları karışımdan çıkarın. Kalan karışımı günde 3 kez bir kaşık tüketin.
- Uyanınca: İki adet limonun suyunu sıkarak bir yemek kaşığı akçaağaç şerbetiyle karıştırın ve için.
- Kahvaltıda: Greyfurt, ananas ya da elma suyu için. Mümkünse organik meyve sularını tercih edin.
- Ara öğün: Bir bardak havuç suyu için.
- Öğlen yemeği: Bir bardak sebze suyu tüketin.
- Ara öğün: Yeşil sebze karışımı suyu tüketin.
- Akşam yemeği: Bir bardak elma ya da ananas suyu için.
- Yatmadan önce: Bir bardak sıcak sebze çorbası için.
Detoks sürenizi tamamladığınız gece akşam yemeği olarak hafif bir salata tüketin. Sürecin sonunda sindirimi kolay yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin.
Kaynak:
Ethnic Health Court
whydontyoutrythis.com
Daha fazlası için: “Akciğerlerinizi temizlemek için 5 öneri”