8 Mart’ta Darüşşafakalı öğrencilerin eğitimine destek olabilirsiniz

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir bağışta bulunmak ister misiniz? Osmanlı’dan günümüze uzanan 159 yıllık tarihinde, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz binlerce öğrencinin hayatını “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla, ücretsiz ve yatılı eğitim fırsatı tanıyarak değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı armağanlar ve bağış sertifikalarıyla eğitim sevdalılarının bağışlarını bekliyor.

Kurulduğu günden bugüne, bağışlarla ayakta kalan ve nitelikli eğitim anlayışından vazgeçmeyen, tarihi boyunca nice başarılara imza atan çok sayıda isme şefkat yuvalığı yapmış olan Darüşşafaka, daha çok hayata dokunmak, daha çok çocuğu hayallerine kavuşturmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sevdiklerini mutlu etmek isteyenlere; e-sertifika, lavanta sabun, bez çanta, termos ve kupa seçenekleri sunuyor.

Bağışlarınızla çocuklarımızın eğitim hayatını aydınlatmamıza destek olun…

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, 159 yıldır eğitim sevdalılarının desteğiyle binlerce öğrencinin hayatını değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti’nin, devletin dışında karşılıksız eğitim veren tek kurum olduğunun altını çiziyor. Darüşşafaka Cemiyeti’nin gelir kaynaklarını kurulduğu günden bu yana kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan bağışların oluşturduğunu ifade eden Öktem, “Cemiyetimize ürün, hizmet, gayrimenkul, menkul, vasiyet bağışı yapılabileceği gibi, tüm bağış kampanyalarımızı nakdi olarak desteklemek mümkün. Bağışçılarımız diledikleri miktarda bağış yapabiliyorlar. Bizim için önemli olan, çocuklarımızın aydınlık geleceğine ışık tutmaları; bu yolda bizim hassasiyetimizi, sorumluluğumuzu paylaşmaları. Bu kapsamda bizlere her ay 5 lira da bağış yapan var, 5 bin lira da… Bunun yanında kurumun sürdürülebilirliğini garanti altına alacak düzenli bağışçılık sistemine de çok önem veriyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen kurumları da büyük fedakârlıklarla Darüşşafaka’ya destek veriyor.” diye ekliyor.

Uzun süredir özel günlerin sertifikalarla taçlandırıldığını ve bu vesileyle yüzlerce öğrencinin geleceğine katkı sağlamanın mümkün olduğunu ifade eden Öktem, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın öneminin en güzel kurumlarından biri olan Darüşşafaka Ailesi olarak tüm eğitim sevdalılarına çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bağışlarınızla anneleri ya da babaları hayatta olmayan çocuklarımızın iyi bir gelecekleri olmasına vesile olabilirsiniz. Tüm bağışları öğrencilerimizin eğitim, beslenme, barınma, kıyafet ve sağlık gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıyoruz. Sadece bu dönemde değil, tüm yıl boyunca bizlere ulaştırılan bağışları, hamiyetperver milletimizden aldığımız kaynakları nerelerde kullandığımızı da şeffaflık ilkemiz gereği ilgili mecralarımızdan tüm bağışçılarımızla sürekli paylaşıyoruz.”

Destekleriniz için: https://www.darussafaka.org/bagis?c=ozel-gun-bagislari

Darüşşafaka hakkında

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesi ile hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. 

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 2018 yılında notunu 9,50’ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya, 2021 yılında ise 9,74’e yükseltmiştir.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!