X

8 Mart Özel: 2013’ün Genç Kadın Girişimcileri

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Kadınlar Günü’nün tarihçesi, 1957’de daha iyi çalışma koşulları için yola çıkan işçi kadınların direnişinin ve grev esnasında yangında ölenlerin, 1910 yılında Dünya Emekçi Kadınlar Günü adı altında anılmaya başlanmasına dayanıyor. 1977’de Birleşmiş Milletler tarafından da tanınan Dünya Kadınlar Günü; temelinde kadınların sosyal ve siyasi bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının öne çıkarılması amacını taşıyor.

O günden bugüne kadınlar, sosyal ve ekonomik hayatta kendilerine yer açmaya ve seslerini duyurmaya başladılar. İçinde bulunduğumuz Girişimcilik Haftası dolayısıyla; Uplifers olarak Dünya Kadınlar Günü‘nü farklı bir şekilde ele alıp, yayın hayatına bu sene başlamış üç farklı girişimi tanıtalım istedik.

MakaSSende, GastroClub ve Shopthedesign, kadın girişimciler tarafından kurulmuş ve online olarak faaliyet gösteren üç web sitesi. Bu üç projenin girişimcilerine, önce kendilerini ve girişimlerini, daha sonra Kadınlar Günü ile ilgili sorularımızı sorduk.

Işıl Büyükkal – MakaSSende.com

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Işıl Büyükkal kimdir?

Ben MakaSSende’nin kurucu ortaklarından biri ve genel müdürüyüm. Genç bir girişimciyim. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitimimi tamamladım. Üniversite sırasında da hep aktif çalışma hayatındaydım. Sanırım iş hayatına erken adım atmak da, girişimcilik konusunda beni en çok cesaretlendiren faktör oldu. Üniversite biter bitmez MakaSSende projesi için çalışmaya başladım. Şu anda da şirketimizin yöneticilerinden biriyim.

 

Bize biraz MakaSSende projenizden bahsedebilir misiniz?

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

MakaSSende, Türkiye’de ilk kez hayata geçen farklı bir proje. Aslına bakarsanız hayata geçirmiş olduğumuz modelin dünyada da MakaSSende kadar kapsamlı bir örneği yok. Projemiz e-ticaret ve moda sektörüne farklı bir soluk getirmek üzere tasarlandı. Kitlelerden ayrılmak isteyen bireyler için “kişiye özel üretim”i teknolojiyle buluşturduk. Klasik kişiye özel üretim genç kuşakların çok da aşina oldukları bir yöntem değil. Ancak giyim konusunda kişiye özel üretim kadar da mutlu edebilecek bir yöntem yok. Dolayısıyla biz kişiye özel üretimi çok daha pratik, çok daha ulaşılabilir bir hale getirdik. MakaSSende’de kullanıcılarımız elbiselerini, eteklerini, bluzlarını ve gömleklerini kendileri tasarlayabiliyor. Kumaştan yakaya, kollardan etek boyuna, iPhone cebinden saate göre özel boyutlandırılmış manşete kadar her şeye kullanıcılarımız kendileri karar verebiliyorlar. Sonrasında da bizim videolarla ve fotoğraflarla desteklediğimiz ölçü alma bölümü ile ölçülerini bizimle paylaşıyorlar. Bizimki özellikle kadınlar için hayata geçirilen bir proje. Ancak erkeklerin de sitemizde en temel ihtiyaçlarından biri olan gömleklerini tasarlamaları mümkün.

 

 

Gizem Oral – GastroClub.com

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Gizem Oral kimdir?

2007 Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ilişkiler bölümü mezunuyum.

Üniversite eğitimim boyunca çok sayıda uluslararası şirkette pazarlama – ürün yönetimi departmanında çalıştım, staj yaptım. Bunların sonunda pazarlamacı olmak istediğime, marka yönetmek istediğime karar verdim. Mezun olduktan sonra Pepsico’da Doritos markasının asistan marka müdürü olarak çalışmaya başladım. 3,5 sene boyunca Pepsico Türkiye’de çalıştıktan sonra, Pepsico Ingiltere’ye transfer oldum. Girişimimin iş fikrini de  Londra’da yaşadığım dönemde öğrendim ve sonrasında Türkiye’ye dönerek GastroClub’ı kurdum.

Bize biraz GastroClub’dan bahsedebilir misiniz?

GastroClub, üyelerinin lezzetli restoranlarda avantaj ve ayrıcalıklarla ağırlanmasını sağlayan bir yeme – içme kulübü. GastroClub’a üye olmak için web sitemiz üzerinden yıllık aidat (120 TL) ödemek gerekiyor, üyelerimiz anlaşmalı restoran, café ve barlarda %25’e varan indirimlerle ağırlanıyorlar. Bu avantaj tüm masanın hesabı üzerinde ve tüm menüde geçerli oluyor. Yıl boyunca istenilen sıklıkta kullanılabiliyor. Şu anda istanbul’da 150’nin üzerinde mekanla anlaşmamız var. Partner restoranlarımızdan örnek vermek gerekirse: Lacivert, Hayal Kahvesi, Taps Bebek, Harvard Café, Ara Café, Bodrum Mantı..vb.

Restoran avantajlarının yanı sıra, kulübümüz çatısı altında, ağzının tadını bilen üyelerimizin konforu için bir kaç yan hizmetimiz daha var. İndirimli özel şoför hizmeti, anlaşmalı yemek okulu ve şarküteriler bunlardan bazıları.

 

 

Melodi Türkili – Shopthedesign.com

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Melodi Türkili kimdir?

1989’da Ankara’da doğdum. Gazi Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra bir senemi Norveç’te bir değişim programıyla geçirdim. Geçtiğimiz yaz Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden mezun oldum. Üniversite hayatım kulüpler,  stajlarla ve kayak kaymaya gittiğimi beklediğim günlerle dolu geçti. Şu anda da hayatımın önemli bir kısmını Shopthedesign, Milliyet Pazar ekinde yazdığım yazılar ve yeni fırsatlar peşinde koşmak alıyor.

 

Bize biraz Shopthedesign projenizden bahsedebilir misiniz?
Shopthedesign, Türkiye’deki en heyecan verici tasarımları bir araya getiriyor. Bunu yaparken müşteriler için özel ve sınırlı sayıda tasarımları keşfediyor ve müşterilerin onlara ulaşmalarını sağlıyor. Kendime ve Evime Aksesuar olmak üzere iki ana kategoride toplanan ürünler, Nişantaşı’nın en seçkin takı tasarımcılarından Ayvalık’ın keşfedilmemiş ahşap tasarımcılarına, Mardin‘in workshop seçkisi tasarımlarından Beyoğlu‘nun ara sokaklarındaki tasarımlara kadar geniş bir yelpazede sunuluyor.

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Girişimci olmanın, sıfırdan bir iş kurmanın zorlukları neler ve sektörde kadın olmak nasıl? Biraz detaylandırabilir misiniz?

Işıl Büyükkal: Ben tekstil ya da moda alanında eğitim almış bir yönetici değilim, dolayısıyla tam da kelime anlamıyla “girişimciyim”. MakaSSende projesi hem tekstil, hem e-ticaret, hem de moda alanında faaliyet gösteriyor. Yola çıktığımda tüm bu konulardaki profesyonel ve doğru isimlere ulaşabilmek hiç kolay olmadı. Projemiz pek çok kişinin hayatlarında ilk kez karşılaştıkları bir sistemdi. Hem yazılım hem de uygulama anlamında benzeri olmadığı için, doğru isimlere ulaşmak bence bu projenin en sancılı bölümüydü. Sanırım girişimciliği değerli kılan da bu sancılara dayanabilmek aslında. Herkesin çok güzel çok değerli fikirleri var. Ama sabır da girişimciliğin olmazsa olmazı. Benim en büyük şansım ortaklarımın da en az benim kadar özverili ve sabırlı olmalarıydı. İyi bir ekip çok kıymetli benim için. Sıfırdan bir iş kurmak günümüzde hiç kolay değil. Maddi manevi pek çok baskı altındasınız. Sektörde kendinize yer edinebilmek eskisinden çok daha zor. Bu yüzden farklılığıyla öne çıkan bir proje yaratmak istedik biz.

Sektörde kadın olmaya gelecek olursak. Zorluklarıyla elbette herkes kadar ben de karşılaştım. Bir de hem kadın hem genç olunca katmerleniyor bu zorluklar. Tabii girdiğiniz ortamdan ortama çok değişen bir algı bu bir yandan da… Ne yazık ki toplumsal olarak halen “yönetici kadın algısı” plazalarda geliştiği kadar gelişmiş değil sokaklarda 🙂

Gizem Oral: Girişimci olmak başlı başına çok zor ama girişim dünyasında kadın olmanın ekstra bir zorluk getirdiğini düşünmüyorum. Girişim dünyasının benim geçmiş tecrübelerime, yani kurumsal hayata kıyasla çok daha erkek egemen bir dünya olduğunu düşünüyorum ve gözlemliyorum. Ama bu durum şu ana kadar benim için herhangi bir engel yaratmadı. Kadın hedef kitleye seslenen çok sayıda girişim, erkekler tarafından kurulup yönetiliyor. Birçok yeniliği deneyimlemek konusunda öncü olan bizler, bunları kurmak ve geliştirmek için de öncü olabiliriz. Bu vesileyle tüm cesaretli hemcinslerimi bu alanda da dengeyi kurmaya davet diyorum 🙂

Melodi Türkili: Bana sorarsanız girişimci olmanın en zorlayıcı yan;ı en basit işten en zor işe kadar her şeyi baştan ve tek başınıza öğrenmeniz gerekmesi. Bu yüzden gün içerisinde onlarca farklı kimliğe bürünebiliyorsunuz. Yeri geldiğinde bir davette şirket sahibi olarak bulunmanız gerekiyor, yeri geldiğinde ise kurumsal hayatta dair yapmayacağınız basit işleri yapmanız gerekiyor. Ama belki de işin en keyifli yanı bu.

Sektörde kadın olmak oldukça heyecanlı. Çünkü genç, kadın ve girişimciyseniz önemli bir azınlık içindesiniz ve size yardımcı olmaya çalışan, yeni fırsatlar yaratan bir çok insan oluyor.

Bu işe başlamadan önce, çevrenizdekilerden “sektörde kadın olmak”la ilgili ne gibi uyarı ve öneriler aldınız?

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Işıl Büyükkal: Sanırım etrafımdakiler bana biraz fazla güveniyordu, ben pek fazla uyarılmadım. Zaten bu girişimden önce de genç yaşıma rağmen aktif çalışma hayatında olduğum için ben biraz çevreme kendimi kanıtlamıştım. İş hayatı yabancı olduğum bir alan değildi. Üniversitedeyken okuldan çok işte zaman geçiren bir gençtim çünkü. Çalıştığım insanlar da her zaman kişisel gelişimime çok büyük katkılar sağlayan kişiler oldular. Yanlarında çok şey öğrendim. Dolayısıyla kadın olmanın handikabıyla baş edebilecek kadar uzun süredir iş hayatındaydım ben.

Gizem Oral: Aslında pek uyarı aldığımı söyleyemem, zaten bu işe başlamadan önce çevremde girişimci sayısı oldukça azdı ve bunların arasında hiç kadın yoktu. Dolayısıyla bu konuda beni uyarıp, deneyimlerini paylaşacak birisi de olmadı ne yazık ki.

Melodi Türkili: Tek başına zor olduğunu söyleyenler oldu ama açıkçası özel olarak kadın olmak ve yaşanabilecek zorluklarla ile ilgili bir uyarı almadım 🙂

Kadınların iş hayatında daha çok öne çıkabilmesi için değişmesi gereken şeyler sizce neler? Bu konuyla ilgili neler yapılabilir?

Işıl Büyükkal: Türkiye ne yazık ki bugün hala çok erkek egemen bir toplum. Her gün televizyonlar gazeteler kadına uygulanan şiddet haberleriyle dolu. Bu kadar karamsar bir tabloya bakarken, yani kadının hayatta dahi öne çıkamadığını izlerken iş hayatında öne çıkabilmesi için nelerin değişebileceğini sorgulamakta biraz zorlanıyorum. Klişe bir söylem belki ama eğitimle başlıyor değişim. Özellikle de kadınların eğitimi tabii ki. Toplumsal boyuttan çıkıp iş dünyasına odaklanmaya çalışırsak, pozitif ayrımcılığın devlet tarafından desteklenmesi, en büyük etken kadının iş hayatında öne çıkması konusunda. Son zamanlarda bu konuda atılan adımlara tanık oluyoruz. Ancak yetiyor mu? Soru işareti. Eşit işin eşit ücretlendirilmediğine dahi tanık oluyoruz biz hala ne yazık ki.

Gizem Oral: Bence değişmesi gereken temel konu “değerler”. Birçok şirketin değerleri “performans” veya “tüketici odağı” gibi esaslara dayanıyor. Oysa “çeşitlilik” bence her şirket için bu temel değerlerin yanında yerini almalı. Sadece kadın olmanın değil, her türlü farklılığın işimize farklı bakış açıları kazandıracağı ve ancak çeşitliliğin olduğu ortamda yeni fikirlerin ve uygulamaların çıkacağını değer olarak kabul etmeli ve profesyonel hayatımıza da bu bakış açısını içselleştiriyor olmalıyız.

Melodi Türkili: Yaratılan fırsatlar eşit olduğu sürece kadınların ve erkeklerin iş hayatında aynı ölçüde öne çıkabildiğine inanıyorum. Bu noktada odaklanılması gereken, yeterli fırsatlara sahip olmayan kadınlara fırsat yaratabilmek. Bu noktada Türkiye’den en başarılı bulduğun projelerden bir tanesi ARGANDE. Ünlü Türk tasarımcılarının GAP bölgesindeki kadınlara workshoplar vererek beraber yarattıkları bir moda markası. Shopthedesign da bu projenin yakında gönüllü satış kanalı olacak. Bu tarz projelere verdiğimiz destekleri arttırmalıyız.

İş hayatı bir yana, kadın olmanın zorlukları sizce neler?

Işıl Büyükkal: Kadın olmak hem fizyolojik hem de toplumsal olarak çok kolay değil. Sarai Sierra’nın üzücü ölümü bence sosyolojik olarak pek çok şey anlattı Türkiye’deki kadın algısıyla ilgili. Hikâyesinin ne olduğunu dahi bilmediğimiz bir kadını “Çocuklarından uzakta ne işi varmış”, “Tek başına oradan buralara neden gelmiş” gibi cümlelerle yargıladılar. Nüfusu arttırma politikalarının sonucu olarak kız çocuklarına biçilen rol, evlerinde çocuklarının annesi olmalarıydı cumhuriyetin kuruluşunun ardından. Böyle de devam ediyor. Ediyor etmesine ama her türlü fedakârlığı yaparak evlerinde çocuklarının annesi rolünü üstlenmiş kadınların ne kadar büyük bir oranının fiziksel veya psikolojik şiddete maruz kaldığını da unutmamak lazım. Biçilen rolü de oynasanız kadın olmak zor yani.

Melodi Türkili: Bir gerçek ki kadınlar erkeklere göre daha kompleks. Çoğu zaman onlar kadar basit düşünemiyoruz. Bu da hayattaki karar alma süreçlerini zorlaştırabiliyor.

Güçlü kadın tanımına sizin için neler giriyor?

Işıl Büyükkal: Konuştuklarımızın da etkisiyle tabiî ki ilk önce kadının ekonomik olarak güçlü olması bu tanımın olmazsa olmazı. Ekonomik olarak güçlü olduğunuzda daha özgürsünüz, hayallerinize daha yakınsınız. Toplumun neresinde, nasıl bir eğitim aldığına dahi bakmadan bunu söyleyebilirim. Tabii ki ekonomik güç bireyden bireye çok farklı. Ben biraz daha toplumsal olarak düşünüp bir erkeğe bağımlı kalmadan hayatını sürdürebilecek ekonomik koşullara sahip kadını güçlü buluyorum. Bu bir şirkette üst düzey yönetici de olabilir temizlik işçisi de. Önemli olan kendini bağımsız kılacak ekonomik güce sahip olması.

Elbette aslında farklı bir portre çizmek isterdim; iyi eğitim almış, özgüveni tam, hayalindeki işi yapan, hem işinde hem evinde çok mutlu… Ama bazen kendi ayaklarının üzerinde durabilmek bile kocaman bir gücü temsil ediyor bence.

Gizem Oral: Benim için kendi ayakları üzerinde duran her kadın güçlü kadın. Bir de gurur duyduğum kadınlar var: eğitimi, aile desteği veya maddi kaynağı olmayan bu kadınlar, kendi ayakları üzerinde duruyor, hatta bununla da yetinmeyerek kendisi gibi başka kadınlara da iş imkanı sağlıyorlar. İşte bu kadınların azmi ve aklıyla gerçekten gurur duyuyorum.

Melodi Türkili: Kendine güvenen ve çevresindekileri besleyebilen kadın.

Size ilham veren kadınlar kimler?

Işıl Büyükkal: Ben çok idolleri olan biri değilim. Ama bu soruyu görünce aklıma gelen ilk isim Şafak Pavey oldu… Erkek egemen meclisimizdeki güçlü kadın duruşuyla değil tabii ki sadece… Engeline rağmen verdiği güçlü mücadelesi de değil tek başına… Kendisi için verdiği mücadeleyi diğerleri için de sürdürdüğü için en çok. Şiddet gören kadınlar, engelliler, azınlıklar ve hakları çiğnenen mağdurların yanındaki güçlü duruşu benim için hayranlık uyandırıcı.

Ben her türlü zorluğa rağmen mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyen savaşçı kadınlara çok büyük saygı duyuyorum… Hayattaki rolleri de ne olursa olsun…

Gizem Oral: Yukarıda bahsettiğim isimsiz kahramanlar benim için gerçek ilham.

Melodi Türkili: Coco Chanel şimdiye kadar karşılaştığım en etkileyici kadın. Sımsıkı daracık elbiselerden sonra kadınlara pantolon giydirebilmek ciddi bir güvenin, zekanın ve inancın göstergesi. Bunun dışında yaşadığı hayat ve kendi ayaklarının üzerinde durma isteği inanılmaz.  Leyla Alaton da benim için önemli bir enerji kaynağı. TurkishWIN’den tanıyorum kendisini. Enerjisi, zekası ve detaylara hakimiyeti her an gözlerinden okunuyor. Anneannemi ve babaannemi de atlamamak gerek.

8 Mart sizin için ne ifade ediyor?

2013 Yılının En Gen Kadın Girişimcileri

Işıl Büyükkal: Kadınlar Günü’nün tarihsel olarak ortaya çıkışı bence çok anlamlı. Daha insanca, daha eşitlikçi, barışçıl ve huzurlu bir dünyaya davet ediyor insanları. Sembolik bir anlam taşıyor. Ama günümüzdeki kutlanış şekli ne kadar bu amaca hizmet ediyor? Kadınlara birer çiçeğin verildiği bir gün olmamalı Kadınlar Günü. Anlamı daha iyi anlatılmalı. Ben fikirsel boyutunun ortaya çıkarılmasını dilerdim daha çok.

Gizem Oral: 8 Mart benim için kadın dayanışmasını, birliğini ve nispeten şanslı kadınların kendileri kadar eşit olmayan hemcinslerine desteğini ifade ediyor.

Melodi Türkili: Hatırlanması gereken onlarca kadını.

8 Mart mesajınız nedir?

Işıl Büyükkal: Her şeyden önce kadınların insanca yaşama haklarının sağlandığı, sokaklarında huzur içinde dolaşabildiğimiz bir toplum dilerim… Ancak bunlardan sonra kadının toplumda güçlendiği, hayallerinin peşinden koşabildiği günler gelecektir…

Gizem Oral: Birbirimizi düşünelim, destek olalım.

Melodi Türkili: Kadın erkek eşitsizliğini kimsenin aklına getirmeyecek bir dünya.

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

‘Evdeki herkes barista’: Bosch VeroBarista ile kahve deneyiminizi zirveye taşıyın

Kahve, şüphesiz ki pek çoğumuz için lezzetli bir içecekten çok daha fazlası; adeta bir tutku, bir ritüel… Sabahın ilk ışıklarında enerji veren, gün içindeki küçük molalarda kendimizi şımartmamızı sağlayan, bazense sohbetlerin tadını ikiye katlayan en keyifli eşlikçi. O yüzden günün farklı anlarını, farklı kahvelerle taçlandırmak gibisi yok; ne de olsa her anın kendine has bir kahvesi var. Güne enerjik bir başlangıç yapmak için yoğun aromalı bir americano ya da gün içinde en sevdiğimiz tatlının yanında yumuşak içimli bir cappuccino en iyi seçim olabilir.



Peki ya bu seçimlerimizi evde barista ustalığıyla hazırlayabilir miyiz? Elbette. Bosch Tam Otomatik Kahve Makinesi VeroBarista ile günün her anına ve her damak tadına uygun lezzetli kahveler hazırlamak mümkün; çünkü VeroBarista ile evdeki herkes barista. Her fincanınızı ustalık eserine dönüştürmeye hazırsanız, işte VeroBarista ile yapabilecekleriniz:

Kahve çekirdeklerini dilediğiniz gibi öğütebilirsiniz

Barista ustalığında lezzetli kahveler hazırlayabilmenin ilk adımı, kahve çekirdeklerini doğru bir şekilde öğütmekten ve tazeliği korumaktan geçiyor. Güzel haber; VeroBarista tüm bunları sizin için yapıyor. CreamDrive, yüksek kaliteli seramik kahve öğütme ünitesi ve özel aroma koruyucu çekirdek haznesi ile günün her saati taze çekilmiş kahve çekirdekleriniz hazır.

Üstelik çekirdek öğütme inceliğini de dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Arka arkaya iki öğütme ve ısıtma sayesinde ekstra güçlü kahvenizi tadı daha az acı olacak şekilde hazırlayabilirsiniz. AromaDouble Shot Fonksiyonu ile kahve aromasından ödün vermeden ekstra yoğun kahveler hazırlamak da mümkün. E bir barista daha ne ister, öyle değil mi?

Farklı anları, farklı kahve çeşitleriyle taçlandırabilirsiniz

Taze çekilmiş kahve çekirdeklerinin mis kokusunun yanı sıra kahve hazırlamanın en güzel yanlarından biri de hiç şüphesiz her damak zevkine uygun farklı seçenekler yapabilmek. Sert tatları sevenler, yumuşak içim tercih edenler ya da daha eğlenceli köpüklü bir şeyler arayanlar… VeroBarista’da herkes için bir şeyler var. Cappuccino, flat white, latte macchiato, sütlü kahve, OneTouch Function ile hepsini tek tuşla hazırlayabilirsiniz. Dahası, yoğun tatları seviyorsanız americanonuz da VeroBarista ile hazır.

Belirtmekte fayda var ki; bir barista ustalığında kahve hazırlayabilmek için özellikle sütlü kahvelerde doğru lezzeti yakalayabilmenin en önemli sırrı sütün sıcaklığını ve kıvamını doğru ayarlayabilmek. Neyse ki VeroBarista, ideal demleme sıcaklığı konusunda tam bir usta. Sütlü kahvelerde bile mükemmel sıcaklığı yakalıyor, süt köpüğü ve sıcak su hazırlama seçenekleri ile her kahve türünü lezzetten ödün vermeden hazırlıyor. Ayrıca sütlü kahveleriniz için de hortumlu süt adaptörü sayesinde esnek çözümler sunuyor. İster kutudan, ister şişeden, ister kendi termosundan süt alın, VeroBarista ile sonuç hep aynı; hep mükemmel.

Kişisel tercihlerinizi kaydedebilirsiniz

Geçek bir barista kahve hazırlarken mutlaka kişisel dokunuşlarıyla fark yaratır; VeroBarista da evdeki herkesin kendi ‘barista’ dokunuşunu ekleyebilmesi için kişiselleştirilmiş tercihlere göre 4 adede kadar favori kahve kaydedebilme özelliğine sahip. Böylece her yudumda tam da istediğiniz gibi bir lezzete kavuşabilirsiniz. Ayrıca evinizde baristalığı başkasına devretmeniz gereken anlarda da kahvenizin yine tam istediğiniz gibi hazırlanacağından da emin olabilirsiniz 🙂 Sıfır risk, bol lezzet…

En sevdiğiniz kahveyi, en sevdiğiniz fincanda içebilmeniz için de VeroBarista üstüne düşeni yapıyor ve yüksekliği ayarlanabilir kahve çıkışı sayesinde 15 cm yüksekliğe kadar ayarlanabiliyor. En uzun latte macchiato bardaklarınızı bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Zamandan ve enerjiden tasarruf edebilirsiniz

Kahve hazırlarken lezzet kadar önemli bir şey daha varsa; o da şüphesiz ki zamandan ve enerjiden tasarruf edebilmek. VeroBarista, minimum ısınma süresiyle 45 saniye gibi çok kısa bir zamanda kahvenizi hazır hale getiriyor. Ayrıca her kahveden sonra autoMilkClean süt temizleme sistemi ile tam otomatik temizlik sunuyor ve kolayca çıkartılabilir damlama tepsisi, kahve posası kabı ve süt ağızlıkları bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Yani kahve keyfiniz bittiğinde sizi temizlikle hiç yormuyor. Ve son olarak ZeroEnergy Auto-off otomatik kapanma özelliği ile belirlenen saatten sonra enerji tasarrufu yapmak için kapanıyor, sizi düşündüğü kadar çevreyi de düşünüyor. Kim hem çok lezzetli kahveler yapan hem de akıllı özellikleriyle kahve hazırlamayı mükemmel bir deneyime dönüştüren böylesi bir yardımcıyı evinde istemez ki?

Siz de evinizin baristası olmaya hazırsanız, en lezzetli kahveleri kendi damak tadınıza göre ayarlamak ve her defasında mükemmel sonuçlar elde etmek için hemen tıklayabilir, VeroBarista ile tanışabilirsiniz.

*Bu yazı Bosch katkılarıyla hazırlanmıştır.



21 Günde Ustalaş: Hayatınızı dönüştürmenin kısa rehberi

Günümüz dünyasında insanlar hızlı ve etkili çözümler ararken, uzun vadeli değişikliklerin ne kadar süre gerektirdiği sorusu akıllarda yer ediyor. Araştırmalar, bir alışkanlık kazanmanın 21 günlük bir süreç olduğunu belirtiyor. Bu gerçek, “21 Günde Ustalaş” serisini şekillendiren temel düşünce. Omega Yayınları’nın yayımladığı ve Marie-Claire Carlyle, Leon Nacson ve David A. Phillips gibi alanında prestijli yazarların katkıda bulunduğu seri, hayatın farklı alanlarında bir dönüşüm yaşamak isteyen okurlara kısa ama derinlemesine bir yolculuk sunuyor. Peki, bu serinin her kitabı, okura nasıl dokunuyor? Gelin, seriye birlikte göz atalım.



Marie-Claire Carlyle-Para Mıknatısı: Zenginliğe Giden Yolda Bir Yol Haritası

Serinin ilk kitabı olan Para Mıknatısı, parayla olan ilişkimize yeni bir perspektif getiriyor. Carlyle, paranın sadece maddi bir unsur olmadığını, aynı zamanda kişisel değerimizin ve başkalarına sunduğumuz katkının bir yansıması olduğunu öne sürüyor. Kitap, okuyucuları “zengin” olmanın ötesine taşıyarak, yaşamlarında gerçekten neye değer verdiklerini sorgulamalarına yardımcı oluyor. Paranın bir enerji olduğu fikri üzerine kurulu bu kitap, hayata daha fazla refah çekmek isteyenler için önemli adımlar sunuyor. Okur, mevcut finansal alışkanlıklarını gözden geçirmeye ve “para mıknatısı” olma yolunda ilerlemeye davet ediliyor. Carlyle’ın dili basit ama etkileyici. Kitap, “Paranın Değeri” ve “Niyet Etmenin Gücü” gibi bölümlerle, paraya olan bakış açınızı tamamen değiştirebilir. Ancak bu kitap, sadece bir kişisel gelişim kitabı değil; alışkanlıkları kökten dönüştürmek isteyen herkes için bir rehber niteliğinde. Para ve refah konusunda mevcut düşünce kalıplarını yıkmak isteyen okurlar için güçlü bir başlangıç noktası sunuyor.

Leon Nacson-Rüyalar: Bilinçaltınızı Keşfetmek İçin Bir Araç

Serinin ikinci kitabı olan Rüyalar, sadece uyku sırasında yaşadığımız olayların ötesinde, bilinçaltımızın derinlerine bir yolculuk yapmamıza yardımcı oluyor. Nacson, rüyaların anlamını çözebilmek için onları hatırlamanın önemini vurgularken, okuyuculara kendi rüya günlüğünü tutmanın faydalarından bahsediyor. Modern yaşamın karmaşasında, rüyalarla ilgili sembollerin ve temaların nasıl çözüleceğine dair pratik bilgiler sunuyor. Kitap, rüya yorumlamada bireysel deneyime önem vererek okuyucunun kendi rüyalarının dilini öğrenmesini sağlıyor. Rüyaların sembolizmi üzerine yoğunlaşan bölümler, okurun bilinçaltına dair ipuçlarını yakalamasını kolaylaştırıyor. “Düşmek, Uçmak ve Kovalanmak” gibi herkesin yaşamış olabileceği rüya temalarına açıklık getirirken, kişinin ruhsal yolculuğunda bir rehber olma niteliği taşıyor. Nacson, rüyaların günlük hayatımızdaki yansımalarına dikkat çekiyor; bu da kitabı okura bilinçaltıyla ilgili derin bir keşif fırsatı sunan önemli bir araç haline getiriyor.

David A. Phillips-Numeroloji: Sayıların Gizemli Dünyası

Üçüncü kitap Numeroloji ise, yaşamın derin sırlarını anlamak için sayıların gücüne odaklanıyor. Phillips, Pisagor’un öğretilerine dayanan bu kadim bilim dalını modern hayata uyarlayarak, insanların kendilerini ve çevrelerindekileri daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Numeroloji, sadece kişilik analizi değil; aynı zamanda kariyer seçimleri, ilişkiler ve ruhsal gelişim açısından da rehberlik sunuyor. Phillips, kitabında sayılara dair teorik bilgilere ek olarak, gerçek dünyadan ünlü örnekler sunarak konuyu daha somut bir hale getiriyor. “Ruh Sayıları” ve “Adların Gücü” gibi bölümler, okurların kişisel yaşamlarına dair önemli çıkarımlar yapmasına olanak tanıyor. Numerolojiye ilgi duymayanlar bile, bu kitap sayesinde yaşamlarını yeni bir gözle değerlendirmeye başlayabilir.

21 Günlük Yolculuk: Alışkanlıklar ve Dönüşüm

Bu seri, alışkanlıkların nasıl şekillendiğine ve yaşamda yeniye yer açmanın neden önemli olduğuna dair kapsamlı bir rehber niteliğinde. Her kitap, 21 gün boyunca okuru derin bir içsel yolculuğa çıkarıyor ve bir yandan kısa süreli bir rehber gibi görünse de her birinin arkasında büyük bir felsefi altyapı bulunuyor. Para Mıknatısı, finansal refahın anahtarlarını sunarken; Rüyalar bilinçaltımızı çözmemize yardım ediyor ve Numeroloji kişisel potansiyelimizi anlamamıza kapı aralıyor. Bu serinin en büyük gücü, herkesin hayatında bir noktada değişiklik yapma ihtiyacını hissetmesi ve 21 gün boyunca süren bu küçük ama etkili adımların, büyük dönüşümlere yol açma potansiyelinde yatıyor. Her kitap, farklı bir tema etrafında dönse de ortak payda: Bireyin kendi gücünün farkına varmasını sağlamak ve bunu bir alışkanlığa dönüştürmek.

Sonuç olarak, “21 Günde Ustalaş” serisi, hayatta bir adım öne geçmek ve yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için ilham verici bir çalışma. Her kitabın derinliği, okurun kendine dair yeni keşifler yapmasına olanak tanıyor. Seriyi okurken hem kişisel gelişiminize katkıda bulunacak hem de alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçireceksiniz. Hayatta yeni bir sayfa açmak için siz de bu 21 günlük yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Bu yazı Deniz Poyraz tarafından kaleme alınmıştır.

İlginizi çekebilir: Yaratıcılık bir hayal mi? Yaratıcı olmak mümkün mü? İyi ama nasıl?



İlgili Makale