11:00-13:00 Meşk Atölye – Seminer
13:00-14:00 Yemek ve Hazırlık
14:00-18:00 Meşk – Sema&Müzik
18:00-19:30 Sofra ve Hazırlık
19:30-22:30 Meşk Sahne – Konserler
Meşk Atölye – Seminer adıyla ilk bölümde, disiplinler arası geçiş yapan bir formda Nazlı Çevik Azazi tarafından ‘Hikaye Anlatıcılığı’ atölyesinde geçireceğiniz süreçte, belki kahraman belki de hikayenin yazarı olacaksınız. İçinizdeki çocuğu uyandırıp, bu çocuğun bilgelik yolunda bir adım daha atmasına şahit olabilirsiniz.
Meşk – Sema&Müzik; 4 saat kesintisiz, meditatif içe yönelik bir bölümdür.Tasavvuf felsefesi ilhamlı ilahiler, bektaşi nefesleri, sema-semah ayinsel hareket biçimlerini içermektedir. İlk kez katılıyorsanız, içeride bunu dua ve meditasyon, ibadet olarak yaşayanlara saygılı bir şekilde davranmanız beklenmektedir.
Meşk Sahne – Konserler bölümü, Studio Suma’nın İstanbul’un ritmini tutan bir etkinlik alanı olması fikrinden yola çıkarak mistik müzik, etnik ve dünya müzikleri alanında üretimler yapan yurt içi ve yurt dışından sanatçıların sahne alacakları en heyecanlı kısmını oluşturuyor.
26 Nisan 2015′ te sahne alacak sanatçılar sırasıyla;
Nazlı Çevik Azazi
2011-2013 yılları arasında Berlin Üniversitesi’nde “Künstlerisches Erzaehlen-Storytelling in Art and Education, Sanatsal Anlatım-Eğitimde ve Sanatta Hikaye Anlatıcılığı” adlı programı başarıyla tamamladı. Bununla beraber TanzTangente ve Dock11 ‘de dans pedagojisi alanında uzmanlaşmak için eğitimlerine devam etti. Berlin’de yaşadığı 6 yıl boyunca birçok farklı çocuk tiyatrosu, çağdaş sanat müzesi, okullar ve kültür merkezlerinde tiyatro-dans pedagojisi ve hikaye anlatıcılığı alanında çalışmalar yaptı.
2013 yılında İstanbul’a geri döndü ve hikaye anlatıcılığı alanında hem çocuklarla hem yetişkinlerle ulusal ve uluslararası projeler yapmaya devam etti. Bu çalışmalar ile ülkemizdeki hikaye anlatıcılığı sahnesini uluslararası platformlara taşımayı hedeflemektedir. Nazlı Çevik Azazi, Meşk Sahne’de bilgelik hikayeleri anlatarak sokak gürültüsünü düş ritmine bıraktıracak.
Tarek Thabet -Wissam Jamoul
Tarek Thabet (Kanun): Suriye doğumlu genç müzisyen Tarek, çocukluğundan beri enstrümanını kanun olarak seçmiş.
Müzik eğitimini Suriye’de tamamlamış. Savaş yüzünden orada içinde bulunduğu birçok projeden ayrılmış ve bundan 1.5 sene önce İstanbul’a gelmiş. İstiklal Caddesi’nde sokakta müzik yapmaya devam eden Tarek; Yurdal Toskan, Baki Kemancı gibi müzisyenlere de eşlik etmiş.
Göksel Baktagir, Aytaç Doğan gibi Türkiye’nin önde gelen kanun sanatçılarından ilham aldığını belirtiyor; burada kalmak ve projelerde bu büyük isimlerle beraber çalışabilmeyi diliyor. Müzik yaptığı şehirler arasında Dubai, Ürdün, Beyrut, Mardin, Istanbul sayılabilir.
Wissam Jamoul (Perküsyon): Suriye doğumlu genç perküsyon sanatçısı Damascus’ta konservatuvar eğitimi alırken savaş nedeniyle Beyrut’ta konservatuvara devam etmiş. Ancak eğitimini tamamlamadan İstanbul’a gelmeye karar veren müzisyen, Mısırlı Ahmet ile tanışmış ve eğitimine onunla devam etmeye karar vermiş.
Daha önce Lübnanlı Fady Yaacoub, Abed AlRahman Matar gibi müzisyenlerle beraber çalan Wissam, Meşk Sahne’de Tarek ile aynı sahneyi paylaşarak dinleyicileri Suriye mistik müziğiyle tanıştıracak.
Faysal Macit- Hozan Peyal
Gecenin finalinde ise; Faysal Macit- Hozan Peyal, Erbani ve farklı ritim enstrümanları ile buzukiyi buluşturacak.
1988 yılında Batman’da doğan Faysal Macit lisans öğrenimini Eskişehir’de tamamladı, müziğe ve ritme ilgisi küçük yaşlardan başlayan müzisyen ilk müzikal performansını sokakta çalarak yaptı. Şimdilerde Simurg Müzik grubu başta olmak üzere, çeşitli projelerde yer alarak müzikal yolculuğuna devam etmektedir.
Hozan Peyal, Suriye Hums’ta Akbath Üniversitesi’nde konservatuvarda Buzuki okudu. Savaş sebebiyle okulunu 3. sınıfta bırakmak durumunda kalıp Türkiye’ye yerleşti. Şu an İstanbul’da kurdukları Koma Puş grubuyla müzikal yolculuğuna devam etmektedir.
Etkinliğin tüm detayları için tıklayın. Aşka doğru, aşkla!