2024 Çin Ejderha Yeni Yılı: Çin burcunuza göre bu sene sizi neler bekliyor?

2024, bizim için çoktan başladı, hatta yılın ilk haftasını geride bırakmak üzereyiz… Hepimiz büyük umutlarla, yepyeni hedeflerle yeni yıla taze bir başlangıç yaptık. Ancak, Çin Takvimi’ne göre henüz yeni yıla girmiş değiliz. Çin Takvimi’ni, Çin Astrolojisi’ni ve Çin Burçları’nı merak ediyor, 2024’ü bir de bu açıdan değerlendirelim diyorsanız, bu yazımız tam size göre. 2024 Çin Yeni Yılı, Ejderha yılı (Dragon Year) olarak 10 Şubat 2024’te başlayacak ve 28 Ocak 2025’e kadar sürecek.

Ayın hareketlerine göre belirlenen Çin Takvimi’nde her yılı temsil eden bir hayvan var; 2024’ün temsili ise ejderha. Bu hayvanlar aynı zamanda Çin Astrolojisi’ndeki burçları da temsil ediyor. Şöyle ki, Çin Astrolojisi’nde burcunuz Fare, Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha, Yılan, At, Koyun, Maymun, Horoz, Köpek veya Domuz olabilir. Çin Burcum ne diye merak ediyorsanız, doğdunuz yıl, bu sorunun cevabını verecektir. Yazımızın devamında hangi yılın hangi burç olduğunu ve Çin Burcunuza göre 2024 yılında ne gibi gelişmelerin sizi beklediğini öğrenebilirsiniz. İşte Çin Astrolojisi’ne göre 2024:

Fare Çin Burcu

Eğer 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 veya 2020’de doğduysanız Çin burcunuz Fare.

Bu yıl Fareler için tam anlamıyla bir dönüşüm başlıyor! 2023 boyunca pek iyi günler görmeyen Fareler, 2024 yılında adeta bir yıldız gibi parlayacak -tek istisna 1972 doğumlular, onlar için statü atlamak, yıldız gibi parlamak biraz daha zor olabilir.- Sabır ve destekle ilerlemek, yolunuzu aydınlatabilir, özellikle kararsız kaldığınız anlarda.

  • Aşk ve yaşam: 2023’te aşk yaşantılarında çok fazla olumlu gelişme görmeyen Fareler, bu yıl yine benzer durumlarla, hatta belki de biraz daha olumsuzlarıyla karşılaşabilir. Ancak bu romantizmin sizi terk ettiği anlamına gelmiyor, sadece biraz daha çaba gerek. En destekleyici ilişkileri, genç nesillerle kurabilirsiniz, özellikle küçük kardeşlerinizle olan iletişiminizi de güçlü tutmaya gayret edin.
  • Kariyer ve para: 2024 yılında Ejderha burcu, Fare burcu ile birleştiğinden bu büyük bir yükseliş anlamına geliyor, yani servet ve mülk edinme açısından şanslısınız. Özellikle iş yerinde cesur adımlar atabilme enerjisine sahip olacaksınız -ancak ayağınızı kaydırmak isteyenlere dikkat edin-. Bilgelikle ilerleyeceğiniz bir yıl sizi bekliyor.

Öküz Çin Burcu

Eğer 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 veya 2021’de doğduysanız Çin burcunuz Öküz.

2024 yılı Öküz burçları için biraz karışık… Hem iyi şeyler yaşayabilir hem de bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle 1973 doğumluysanız hayat 2024’te sizin için çok yavaş ilerleyebilir, benzer bir etki 1949 ve 2009 doğumlular için de geçerli, ancak daha zayıf bir şekilde. Kişisel enerjiniz, başkalarının şansına katkı sağlayabilir ancak bu her zaman kendi şansınızı etkilemez, bu yüzden biraz kendi şansınızı kendiniz yaratmaya da özen göstermelisiniz. Monotonluğun içerisine hapsolmayın, işlerinize, sorumluluklarınıza dönün ama dinlenmeyi de ihmal etmeyin.

  • Aşk ve yaşam: Uzun bir zamandan sonra ilk kez aşk hayatınız şahane bir şekilde gelişme gösterebilir, güçlü bağlar kurma açısından şanslınız ve bu şans 3-4 yıl devam edebilir. Geçmişte ebeveynlerinizle gergin bir ilişkiniz oluştuysa veya birtakım sorunlar yaşıyorsanız, bu yıl daha sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz.
  • Kariyer ve para: Şu anki işinizden ve mevcut kariyer planınızdan memnun olmayabilirsiniz -iyi bir geliriniz olsa dahi-. 2024 yılının Öküz burçları açısından en önemli özelliği, istediğiniz değişimi yapabilecek olmanıza destek vermesi. Değişimi gerçekten istemek, değişimi gerçekleştirebilmenin büyük parçası, bu yüzden tembellik ve ertelemeye karşı dikkatli olursanız ve yeterince istekli davranırsanız kariyer hayatınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz.

Kaplan Çin burcu

Eğer 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 veya 2022’de doğduysanız Çin burcunuz Kaplan.

1974 ve 1986 doğumlu olanlar 2024’ü en kolay atlatacak Kaplan burçları olurken, 1950, 1962 veya 2010 doğumlu olanlar için bu yıl biraz zorlu geçebilir. Bazı Kaplan burçları bu yıl Ejderha’nın etkisiyle negatif tepkilere sahip olabilir, ancak geçmişten edinilen dersler yaklaşımlarınızı uyarlamanıza destek verebilir. Biraz daha dikkatli davranmanızda fayda var.

  • Aşk ve yaşam: Romantik bağlantılar açısından toparlanma yolundasınız; ilişkilerinizde fiziksel çekime daha az, duygusallığa daha fazla vurgu yapabilirsiniz. Bu yıl özellikle sizden yaşça büyük insanlarla olan iletişiminiz üzerine çalışmanızda fayda var. Ejderha yılı, Kaplanlar için ekstra seyahat fırsatları getirebilir, bunları güzel kaçış fırsatları olarak değerlendirebilirsiniz. Ancak, planlarınızı titizlikle yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Kariyer ve para: 2024’te iş yerinde rekabet etmek yerine yatırım portföyünüzü oluşturmaya odaklanmanız siz Kaplanlar için daha iyi olabilir. Bu yıl Ejderha’nın enerjisi kendi hedeflerinizi yönlendirmeniz konusunda size destek verebilir, ancak size engel olmak isteyen kişilere karşı kendinizi korumaya almanız en iyisi. Bu yıl size daha fazla bilgelik getirebilir.

Tavşan Çin burcu

Eğer 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 veya 2023’te doğduysanız Çin burcunuz Tavşan.

Tavşanlar 2024’te diğerlerinden daha fazla rekabetle karşılaşabilir ve bazı etkileşimler can sıkıcı hale gelebilir, bu nedenle ruh halinizi düşüren insanlardan kaçınmanız en doğrusu. Önümüzdeki 10 yıl boyunca elde etmek istediğiniz şeylerin sandığınızdan daha fazla çaba gerektirdiğini fark edebilirsiniz.

  • Aşk ve yaşam: Aşk hayatınız güzel bir şekilde ilerliyor, ancak bu yıl bir özgüven artışı için görünüşünüzü değiştirme arzusuna kapılabilirsiniz. İhtiyaçlarınız genellikle fiziksel olmaktan ziyade duygusal ve zihinsel olabilir. Cinsel yaşamınızda bazı pürüzlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bazı Tavşanlar, karaciğer, böbrek veya sindirim sorunları yaşayabilir, dikkatli olmakta fayda var.
  • Kariyer ve para: İş yerinde zor bir yıl geride kaldı diyebiliriz, koşullarınız bu yıl iyileşmeye başlayacak. Para kazanma, mülk edinme gibi konularda şanslısınız -ki Tavşanlar genelde bu alanda iyidirler.- Bu yıl kendi şansınızı yaratmak için çalışacak ve başarılar elde edeceksiniz, ancak bazı kıskançlıklar sizin aşağı çekilmenize neden olabilir, sizi çekemeyen insanları görmezden gelmenizde fayda var.

Ejderha Çin burcu

Eğer 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 veya 2012’de doğduysanız Çin burcunuz Ejderha.

Bu yıl Ejderhaların yılı! Ancak, sizi geride tutmak için de güçlü bir enerji var. Dolayısıyla özellikle Kaplan ayında yani Şubat’ta dikkatli davranmanız önemli -1964 doğumlular ekstra dikkatli olabilir-. Mümkünse Şubat ayında seyahat etmekten kaçının. Kendi içinizde içsel bir muhasebe yapacağınız zamanlar… Kendinize karşı dürüst olun, bu size uzun vadede kazanç sağlayacaktır.

  • Aşk ve yaşam: İlişkiniz varsa partnerinizden 2024 yılında bolca destek görecek, rehberlik alacaksınız. Ayrıca şefkatli insanlarla güçlü bağlar kurmak için de fırsatlar yakalayacaksınız. Ancak, en önemli odak noktanız kendinizle olan ilişkinize öncelik vermek olmalıdır. Aileniz de kendinizle olan ilişkinizi geliştirmeniz konusunda önemli rol oynayacak ve yaratıcı yönünüzün ortaya çıkmasına destek olacak.
  • Kariyer ve para: 2024’te tam anlamıyla bir servet yaratma yeteneğine sahipsiniz! Bu nedenle yeni fırsatlar aramak, normların dışına çıkmak size fayda sağlayabilir. Yeniliklerin içine dalmakta zorlanabilirsiniz, ancak devam etmelisiniz. Evinize yakın kalmanız ve seyahatlerinizi minimuma indirmeniz bu yıl için en iyisi.

Yılan Çin burcu

Eğer 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 veya 2013’te doğduysanız Çin burcunuz Yılan.

Bu yıl sakin, huzurlu bir yıl bekleyebilirsiniz. Çünkü, Ejderha enerjisi ile doğrudan bir bağlantınız yok. 2024 yılını rahatlamak, kendinizle baş başa zaman geçirmek, çalışmalarınıza yoğunlaşmak için kullanabilirsiniz. Bazı insanlarla küçük sorunlar yaşayabilirsiniz, ancak sizi pek fazla etkilemelerine izin vermeden yolunuza devam edebilirsiniz.

  • Aşk ve yaşam: Aşk hayatınız ve romantik ilişkileriniz 2024’te sorunsuz ilerleyecek, ancak çocuklarınız ve kardeşlerinizle olan ilişkileriniz daha fazla çaba gerektirecek. Ejderha’nın enerjisi sizin yaratıcı yönünüzü besleyeceği için bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz. Öte yandan, sağlığınıza dikkat etmeli, özellikle mide ve sindirim sorunlarına karşı hazırlıklı olmalısınız.
  • Kariyer ve para: İş hayatı, kariyer ve kazanç anlamında şanslı olsanız da bu yıl biraz giderlerinizi kısmaya başlayabilirsiniz. Kişisel servetinizi korumayı başarmak istiyorsanız daha güvenli sularda yüzmelisiniz. 2024 yılı sonunda hak ettiklerinizi almaya başlayacağınız bir zaman olabilir.

At Çin burcu

Eğer in 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 veya 2014’te doğduysanız Çin burcunuz At.

2024 yılında spiritüel yönünüze odaklanmalı ve yaşamın bu alanlarına biraz daha eğilmelisiniz. Yıl boyunca kararsızlıklarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz, bu yüzden hayatın size sunacağı ipuçlarına karşı dikkatli olmalı, onları yakalamalısınız. Bu ipuçları genel olarak çocuklarınız, romantik ilişkiler ve sağlığınız gibi konularla ilgili dönüşümleri içerebilir.

  • Aşk ve yaşam: Bu Ejderha yılı, At burçları için hem fırsatlar hem de cezbedici unsurlarla dolu. Kişisel yaşantınızda bir dizi değişiklik yaşayabilirsiniz. Özellikle sizden yaşça büyük insanlarla pozitif bağlar kurmanız olası. Bu yılın enerjisini eğer bekarsanız yeni bir ilişkiye başlamak için adım atarak değerlendirebilirsiniz; ancak çok fazla kalp kırmamaya dikkat edin.
  • Kariyer ve para: Özel hayatınızı, iş hayatınızdan ayrı tutmayı başardığınız sürece, gelir ve mülk konularında şanslı olmaya devam edeceksiniz. Geçen yıllar kadar para konusunda çok şanslı olmasanız da yine de iyi durumda kalacaksınız. Belki de bu yılı yatırım yapmak yerine borçlarınızı kapatmak ve geleceğiniz için kenara para ayırmak açısından değerlendirebilirsiniz. İş yerindeki dedikodulardan ve gereksiz ‘drama’lardan kaçınmanızda fayda var.

Koyun Çin burcu

Eğer 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 veya 2015’te doğduysanız Çin burcunuz Koyun.

Ejderha ve Koyun arasında ilginç bir bağ var. Bazı Koyun burçları 2024’te sıkışmış hissedecek, bazıları ise başı pek iyi başlamasa bile işlerin sonunda fayda görecek. Bu yıl kazanç sağlamak ve kariyerinizde ilerlemek için uygun bir zaman. Eğer sıkışmış hissederseniz, daha iyisi için planlar yapmaya başlamalısınız.

  • Aşk ve yaşam: Koyun burçları için bu yıl aşk hayatlarında çok fazla iniş-çıkış yok. Daha sakin, daha stabil ilerleyeceksiniz. Romantik ilişkilerinizin yaşam enerjinizi çalmaması için biraz daha temkinli davranmanızda fayda var. En iyi ilişkilerinizi yaşlı nesillerle ve otorite konumundaki insanlarla kuracaksınız, ancak herkesin fikrine kulak asmak zorunda olmadığınızı unutmayın.
  • Kariyer ve para: İş yaşamınız tatmin edici olacak, yıl boyunca mutlu olaylar yaşamanız olası. Ancak, her durumu kendi başınıza çözmeye çalışmaktan kaçının; deneyimli iş arkadaşlarınızdan veya yöneticilerinizden yardım alın. Çok fazla çaba sarfetme eğiliminde olabilirsiniz, bu nedenle sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın.

Maymun Çin burcu

Eğer 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 veya 2016’da doğduysanız Çin burcunuz Maymun.

Ejderha ve Maymun, Çin Zodyağı’nda dostluklarıyla bilinir ve bu durum daha düzenli bir yıl geçireceğiniz ve planlarınızın, yaptığınız çalışmaların meyvelerini toplayacağınız anlamına gelebilir. Zaman zaman bir adım geri çekilip yürüttüğünüz stratejideki eksikliklere odaklanmak faydalı olabilir. Daha geniş bir açıdan konuları yaklaşmayı unutmayın.

  • Aşk ve yaşam: 2024’te duygusal etkileşimleriniz, özellikle kardeşleriniz, arkadaşlarınız ve ebeveynleriniz üzerine yoğunlaşacak. Yılın ilk yarısında beklenmedik sürprizlere ve değişikliklere hazır olun, bazıları başlangıçta zorlayıcı olabilir; ancak Ejderha’nın enerjisiyle hızlıca toparlanmanız mümkün. Evdeki ilişkilerinizden güç alarak ilerleyebilirsiniz.
  • Kariyer ve para: Bu yıl kişisel servetinizde veya mal-mülk konularında bir azalma yaşayabilirsiniz, çünkü seyahat tutkunuz sizi etkisi altına alabilir. O yüzden planlarınızı dikkatli yapın. İş yerinizde otorite ile ilgili anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz, ayrıca yasal konulara karşı da ekstra hassas davranmanızda fayda var. Özellikle 1968 ve 1980 doğumlu Maymun burçları, otoritelerle uğraşırken dikkatli olmalı ve yasalara en hassas şekilde uygun hareket etmeli.

Horoz Çin burcu

Eğer 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 veya 2017’de doğduysanız Çin burcunuz Horoz.

Bu yıl, Horoz burçları için çatışmadan uzlaşmaya yönelme zamanı. Bu da finansal durumları rahatlatabilir, ancak diğer yaşam alanlarını karmaşıklaştırabilir. O yüzden dikkatli olmakta fayda var. 2024’ün ilk yarısında harcamalarınızı sınırlayın ve yarım kalmış işleri halletmeye odaklanın. Ejderha, size ihtiyacınız olan desteği vererek genel olarak daha yaratıcı olmanızı sağlayabilir. 2024 yılı özellikle 1969 doğumlu Horoz burçları için güzel bir yıl olabilir.

  • Aşk ve yaşam: 2023’ün iniş çıkışlarından sonra daha güçlü ve özgüven sahibi bir hale gelebilirsiniz, belki çok büyük değişimler, gökyüzünde adeta patlayan havai fişekler olmayacak ancak yine de dikkatleri üzerinize çekeceğiniz dönemler yaşayacaksınız. İlişkilerinizde kararlı ve özenli bir tutum sergilemeye odaklanmalısınız.
  • Kariyer ve para: Eskisi kadar çok çalışmanıza bu yıl gerek kalmayacak, ancak hala harcama veya yatırım değil, tasarruf dönemindesiniz. Ejderha’dan gelen desteği borçlarınızı ödemek ve artanı geleceğe ayırmak için kullanabilirsiniz. 2024 yılında seyahat ve tatil için bazı planlar yapabilirsiniz, ancak bunları oldukça yerel ve kısa tutun, çok açılmamanızda fayda var.

Köpek Çin burcu

Eğer 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 veya 2018’de doğduysanız Çin burcunuz Köpek.

Bu yıl Köpek burçları için çatışmalarla geçebilir, yaşamın farklı alanlarında zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu zorlukların ardından güzel sürprizler sizi bekliyor olabilir. Özellikle 1958, 1970 ve 2018 doğumlu Köpek burçları için 2024’te büyük değişimler meydana gelebilir.

  • Aşk ve yaşam: Romantik ilişkileriniz pek güçlü olmayabilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız. 2024 yılında kendinize odaklanmaya, kendinizle ilgili çalışmalar yapmaya devam etmelisiniz, çünkü çevrenizdeki insanlar size bu yıl fazla sempati göstermeyebilir.
  • Kariyer ve para: Mali durumunuz bu yıl en düşük seviyede olabilir. Parayı nereye harcadığınıza dikkat edin ve harcamalarınıza sıkı sıkıya kontrol edin. İşle ilgili birçok koşturmaca sizi bekliyor olabilir. Yine de çabalarınızın karşılığını alacağınız yeni başlangıçlar sizi bekliyor.

Domuz Çin burcu

Eğer 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 veya 2019’da doğduysanız Çin burcunuz Domuz.

Domuz burçları için bu yıl ilginç etkileşimler olabilir. 2024 kimi zaman çok yavaş kimi zamansa çok hızlı geçiyormuş gibi hissettirebilir. Yatırımlarınıza odaklanabilir, bilginizi artırabilir, mentor bulmak için yavaş akan zamanları fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Harekete geçmeniz gereken zaman geldiğinde bunu bileceksiniz.

  • Aşk ve yaşam:2024’te stres azaltma tekniklerini deneyin, çünkü ekstra baskı ve stres aşırı düşünmeye neden olabilir. Ve bu durumlarda, niyetiniz bu olmasa bile duygusuz, içten pazarlıklı görünebilirsiniz. Merakınız bazıları tarafından hoş karşılanacak, ancak diğerleri tarafından reddedilecek; sadece sakinliğinizi koruyun ve devam edin. En iyi ilişkilerinizi bu yıl gençlerle kurabilirsiniz.
  • Kariyer ve para: Para 2024’te size akmaya başlıyor ama yine de onu kazanmak için çaba harcamanız gerekiyor. Ek iş fırsatları ortaya çıkabilir, ancak birçok Domuz burcu için parayı bir kenara koyup şimdilik bunu unutmak en iyisi olacaktır. Kariyerinizin veya işinizin herhangi bir bölümü hakkında kaygılanıyorsanız, fikrine güvendiğiniz birinden yardım almayı unutmayın.

Çin Yeni Yılı nasıl kutlanır?

Biz yeni yıla girdik evet ama “fazladan bir kutlama fena olmaz” diyorsanız, Çin Yeni Yılı’nın kutlamak için birtakım geleneklerden faydalanabilirsiniz. Çin Yeni Yılı’nı kutlarken Çin kültüründe önemli bir yeri olan ejderhalarla ilgili pek çok aktiviteye yer verilir, bunlar genellikle görkemli şovları, dev karton ejderha gösterilerini içerir. Ancak tüm bunları yapmak pek mümkün olmadığından bireysel anlamda daha küçük çapta kutlamaları kendiniz yapabilirsiniz.

Bunların en başında Çin kültüründe şans getirdiğine inanılan kırmızı renkte bir şeyler giymek olabilir. Öte yandan kendi kağıt fenerlerinizi yapabilir veya satın alabilirsiniz. Ev içinde veya bahçede bu fenerleri asarak atmosferi renklendirebilirsiniz. Noodle, dumpling gibi Çin mutfağına ait yemekler pişirebilir veya yemek için Çin restoranlarına gidebilirsiniz. Sevdiklerinizle, ailenizle ve çocuklarınızla zaman geçirebilir, keyifli oyunlar oynayabilirsiniz. Çin sanatlarıyla ilgili bir etkinliğe katılabilir veya kendi el sanatlarınızı yapabilirsiniz. Kağıt kesme sanatı, kaligrafi gibi geleneksel sanatları deneyebilirsiniz.

Çin Yeni Yılı’nı kutlamak için önemli olan, geleneksel Çin kültürünü deneyimlemek ve bu özel zamanı sevdiklerinizle birlikte geçirmektir.

Yeni yıl, hepimize şans, mutluluk ve bolca sağlık getirsin!

Kaynak: wellbeing

İlginizi çekebilir: 2024 astroloji yorumları: Astrolog Duygu Demir’e göre yeni yılda hangi burçları neler bekliyor?

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!