X

2015’te geçerliliğini kaybeden 6 eski ilişki inanışı

Aşk

İlişkiler dünyasına adım attığımızda, uzun bir yapılması ve yapılmaması gerekenler, kurallar ve beklentiler listesiyle karşılaşıyoruz.  Tüm bu etkenler ve değişkenlerle birlikte, flört etmek ve ilişki kurmak bazılarının anlayamadığı bir tür “bilim” haline gelebiliyor.

Aşk ve ilişkilere dair eski inanışlar, sizi de yanlış yönlendirmesin.

Tüm bu karışıklıklara ve birkaç başarısız denemeye rağmen, çoğumuz kendi yöntemleriyle ilişkiler kurup sürdürüyor. Peki, çok eskiden bu yana süregelen bazı küflü inanışların varlığından haberdar mısınız? İlişkilerinize bu inanışlar etki ediyor olabilir. Uplifers olarak günümüzde geçerliliğini kaybetmeye yüz tutmuş inanışları sizler için derledik.

1. Karşılaşılan herkesi potansiyel sevgili olarak görmek

Bu durum belki de, fazla romantik komedi izlemenin eseri. Çoğumuz, mucizevi bir şekilde ruh eşimizle tanışacağımıza inanarak karşılaştığımız herkesi sevgili adayı olarak görmeye meyilliyiz. Biri gelip sevgili boşluğumuzu doldursun istiyoruz.  Maalesef, bu inanış gereksiz bir baskı yaratarak “deneme-yanılma” döngüsüne girmemize ve romantik anlamda hayal kırıklıkları yaşamamıza yol açabiliyor. Bir ilişkinin başlaması, kendiliğinden ve doğal dinamiklerle olursa o ilişki çok daha sahici devam edecektir.

2. İlk hareketi yapmaktan çekinmek 

Söz konusu ilişkiler olduğunda, reddedilme korkusuyla çok cesur davranamayabiliriz. Her bir kelimemiz üzerine düşüenebilir, mesajlarımızı göndermeden önce uzun uzun ölçebilir ve gereğinden fazla analiz yapabiliriz. Ancak egonun yol açtığı “ya reddedilirsem?” korkusunu aşmadan, sonuca ulaşmak da zor olabilir. Özellikle kadınların sahip olduğu eski bir ön yargı olan bekleme gerekliliği, artık geçerliliğini kaybetti. En kötü ihtimalle, karşınızdaki kişi sizi cesaretiniz ve ne istediğinizi biliyor oluşunuz sayesinde takdir edecektir.

3. Razı olmak

Ayrılıklar hiçbir zaman kolay değildir. Ancak bir ilişkide kalma sebebiniz, daha iyisini bulamayacağınızı düşünmeniz ya da sırf ilişkide olma rahatlığıysa, bu razı oluyorsunuz demektir. Ayrılmak için görünen bir sebebiniz olmayabilir, ancak iç sesiniz sebeplerinizi bilir. Yaşamımızda hali hazırda oldukça fazla sayıda fedakarlık yapıyoruz. İlişkide mutluluğunuzu feda etmeniz içinse hiçbir sebebiniz yok. Sizin ve partnerinizin romantik ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verin.

Kırılmaktan korkup ilişkiden kaçmak da bir çözüm değil.
4. Birlikte olmayacağımızı bildiklerimizi sevmemek 

Çoğumuz, kendimizi potansiyel kalp kırıklıklarından korumak ister ve buna göre hareket etmeyi tercih ederiz. Enerjimizi genellikle olası mutluluklar yerine, kalp kırıklıklarını düşünmeye harcarız.  Gerçek şu ki, bazen bizi sevmeyenleri sevebiliriz. Bazen durum tam tersi olabilir. Hatta platonik olarak da aşık olabiliriz. Bu hisleri yok saymak yerine kabullenmeli ve geçiş sürecini seyretmeliyiz. Aşk ve sevgi, karşılık bulma üzerine kurulu değildir. Kendini açmak, sürecin getireceklerine bırakmak ve bencil olmamak, bu durumda yapılabilecek en iyi şeydir. Sonunda iyi şeyler olacağına inancınız tam olsun.

5. Neden bir ilişki içinde olamayacağımıza dair bahaneler üretmek 

Aşk ve işlevsellik arasında bir denge kurmak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle yaşamımızda değişimlerin sık olduğu dönemlerde, genellikle ilk etkilenenler ilişkilerimizdir. Bu yüzden bir ilişki içinde olmak istemeyebiliriz. Bu, işin kolay kısmıdır ve kaçış yoludur. Kulağa biraz idealist gelse de, ilişkinizi devam ettirmek için içinizde doğru sebepleri bulduğunuzda devam etmemesi için hiçbir sebep yoktur. Yani, eğer hal hazırda sevdiğiniz biri varsa, ondan vazgeçme sebeplerinizin zamanlama ve yaşamınızın düzeni olması şart değil.

6. Kadınların sahip olduğu “romantizm için yemeğe götürülme gerekliliği” inanışı

Bu hareketin centilmence olduğu inkar edilemez. Ancak yemeğe çıkmayı bir gereklilik olarak görmek, günümüzde şart değil.  Herkesin ilişkiden beklentileri elbette farklıdır ve siz de yemeğe gitmeyi özellikle seviyor olabilirsiniz. Ancak bunu bir ölçüt olarak görmek, yanlış anlaşılmalara da sebep olabilir. Değerinizi bunun üzerinden ölçmek, size de boşuna kötü hissettirecektir. Romantizm, bir erkeğin bir kadını koruma altına alması değil, saygı duyması ve birlikte zaman geçirmekten keyif almasıyla ölçülür. Centilmenlik konsepti ise incelik, saygı, tutum ve iyi niyet ekseninde konumlandırılırsa daha sağlıklı ölçümler yapılabilir.

Kaynak

elitedaily

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenmek isteyenlere: Fine Life Fermente Kajulu İçecek

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının, daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gördüğü kesin. Veganlık, vejetaryenlik, fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme türleri, sadece etik ve çevresel nedenlerle değil, aynı zamanda bütüncül sağlık açısından sunduğu çeşitli faydalar nedeniyle de dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına yönelik talepler hızla artarken çok sayıda bitki bazlı ürün de raflardaki yerini alıyor. Özellikle süt ürünlerine alternatif arayanlar için çok sayıda ürün piyasaya sürülüyor. Bu konuda öncü isimlerden biri olan Metro Türkiye de “Sofrada herkese yer var!” mottosuyla tüketicilerin ihtiyaçlarına, yenilikçi ürünlerle cevap veriyor.



Raflarında 400’den fazla bitki bazlı ürün sunan Metro Türkiye, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeden bitki bazlı beslenme alışkanlıklarına sahip olmanın en leziz yollarını sunuyor. Ve güzel haber; Türk mutfağının favori içeceklerinden ayrana bitki bazlı alternatif sağlıyor: Fine Life Fermente Kajulu İçecek.

Lezzetli, vegan, fermente: Ayrana bitki bazlı alternatif

Herkes için sağlıklı beslenme ve sürdürülebilirlik anlayışıyla hareket eden Metro Türkiye, beslenme trendlerine ve değişen tüketici taleplerine verdiği önemle Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i raflara getiriyor. Geleneksel lezzetimiz ayrana bitki bazlı bir alternatif olarak öne çıkan Fine Life Fermente Kajulu İçecek, bitki bazlı beslenme alışkanlıklarını benimseyen ya da benimsemek isteyen herkesin beğenisine sunuluyor.

Metro Türkiye raflarında yerini almaya başlayan bu yenilikçi ürün, %27 oranında kaju fıstığı, tuz ve çeşitli probiyotikler içeriyor. Bunun yanı sıra katkı maddesi, koruyucu ve gluten içermemesiyle de dikkat çeken Fine Life Fermente Kajulu İçecek, hem bitki bazlı ürünleri tercih edenlerin hem de laktoz tüketmemeye önem verenlerin favorisi olmaya aday. Ayran alternatifi olarak soğuk tüketilebilen bu ürün, 250 ml’lik cam ambalajlarda satışa sunuluyor. Vlabel etiketiyle otel ve restoran gibi yeme içme işletmelerinde rahatça kullanılabilecek Fine Life Fermente Kajulu İçecek, menülere yeni vegan bir alternatif getirirken, müşteri memnuniyetini de artırma potansiyeli taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler sunmuş olan Metro Türkiye, Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler ile yoğurda alternatif Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’yu ve Metro Chef Veggie Meze Serisi’ni tüketicilerle buluşturmuştu. Bu yıl ise Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden ayrana bitki bazlı bir alternatif getirerek hem sağlıklı hem de yenilikçi bir seçeneği yani Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i tüketicilerle buluşturuyor.

Elbette Metro Türkiye’nin raflara taşıdığı yenilikçi ürünler sadece süt ve yoğurt gibi hayvansal gıdalara bitki bazlı alternatifler ile sınırlı değil. Çok daha fazlası, raflarda çoktan yerini aldı.

Bitki bazlı geniş ürün yelpazesi: 400’den fazla çeşit

Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; falafel çeşitlerinden pizzaya, ranch sostan çamaşır yumuşatıcısına kadar 50’ye yakın çeşitte gıda ve gıda dışı bitki bazlı ürün sunuyor. Eğer tüm bu ürünleri ve çok daha fazlasını incelemek isterseniz hemen tıklayıpvegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine;vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmekten köfteye, mayonezden çikolataya çok sayıda çeşit bulunuyor. Üstelik gıda dışı vegan ürünlerin de sayısı oldukça fazla. Vegan yumuşatıcı, şampuan, sabun, hatta yağ çözücü bile bu geniş yelpazede yer alıyor. Dahası, Metro markalı ürün portföyünü de yenilikçi çeşitlerle sürekli genişleten Metro Türkiye, kendi markaları altında içli köfteden lahmacuna paçanga böreğinden haydari, havuç tarator gibi meze seçeneklerine; Metro Türkiye’nin Bitki Bazlı & Vegan Katalogu’nu keşfedebilirsiniz.

Temel gıdadan temizlik ürünlerine, kişisel bakımdan atıştırmalıklara aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Metro Türkiye ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına ulaşmak artık çok daha kolay.

*Bu yazı Metro Türkiye katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlginizi çekebilir: Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’nin zengin vegan ürün yelpazesini keşfedinVegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’Vegan beslenenlere müjde: Metro Türkiye’

 

İlgili Makale